Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tareq Taylors kamp mot Leif Mannerström: "Dynamiken förändras"

22 okt, 2021, 17:01 
AvIndra Nordemar

Tareq Taylor syns just nu i rutan i ett nytt program. Men konceptet har stora likheter med ett annat program där Leif Mannerström är huvudperson.

Annons
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dotternBrand logo
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dottern

Första säsongen av ”Sveriges mästerkock” i TV4 sändes 2011, och sedan dess har programmet haft miljonpublik. Stjärnkocken Leif Mannerström, 81, har varit en del av juryin i många år och nyligen medverkade han i specialsäsongen ”Sveriges mästerkock VIP”.

Men nu kommer SVT med deras motsvarighet till mattävlingen. I nya ”Bäst i köket” möts åtta familjer i tävlingar där deras matlagnings- och kökskunskaper sätts på prov.

Tareq Taylors kamp mot Leif Mannerström

Kocken och tv-profilen Tareq Taylor bildar jury tillsammans med krögaren Niklas Ekstedt och dessertproffset tillika Nyhetsmorgon-profilen My Feldt.

Många menar att det nya programmet är en kopia av konkurrenten i TV4, men enligt Tareq finns det likheter och olikheter.

– Formatet påminner om ”Mästerkocken” på så sätt att det är deltagare som tävlar i mat och blir utslagna därefter. Och det är kända recept blandat med en råvarukorg som deltagarna för göra något av så, så klart kan man jämföra, säger han till Nöjeslivet.

Annons

Konkurrens mellan SVT och TV4

Enlig Tareq är den stora skillnaden deltagarna, då det är familjer som tävlar mor varandra.

– Det som skiljer oss åt är innehållet i deltagarna. Hos oss är det väldigt mycket dynamik familjerna emellan. Det handlar lika mycket om matlagning som familjernas egen resa. I det så kommer man dem väldigt nära. Det känns påtagligt, och det var många gånger där inne i studion som det var skratt, tårar och allt däremellan. Speciellt deltagarna emellan, när en familj sätts under press och hur dynamiken förändras.

Foto: TT

Annons