Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tareq Taylors plötsliga utspel mot Ebba Busch – mitt under julkonserten: "Tvångströja"

04 dec, 2022, 07:00 
Ebba Busch och Tareq Taylor
Tareq Taylor och Sarah Dawn Finer markerade mot den nya regeringen, och Ebba Busch fick sig en känga.
Annons
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dotternBrand logo
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dottern

Under fredagen hade Sarah Dawn Finer och Tareq Taylors nya krogshow Finer & Taylor - En julvärdig show premiär på Hamburger Börs i Stockholm. Tareq, gör showdebut, och många förväntansfulla julfirare var på plats i publiken.

Men ett moment möttes inte av jubel, när duon uppmärksammade Ebba Busch, Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson, rapporterar Expressen.

Piken till Ebba Busch – inför alla

Enligt tidningen ska det under showen, som utlovat en del överraskningar, dykt upp bilder på de tre politikerna på en storbildsskärm. Det var under det moment som Sarah och Tareq skulle dela ut julklappar.

Men julklapparna som delades ut till den nya regeringen gick inte hem hos alla i publiken. Expressen skriver att statsministern fick en ryggrad och ett samvete, och SD-ledaren Jimmie Åkesson något att ”städa bort sin skit" med.

Annons

Vice-statsminister Ebba Busch fick en aningen mer diffus present – en tvångströja.

Att segmentet inte landade väl hos samtliga märks bland annat i en recension, som skriver att det politiska inslaget drog ner betyget från att få full pott.

"Trist att ni gör detta till ett politiskt framträdande...så extremt trist med dessa politiska påhopp..." Skriver även en följare under Tareq Taylors bild.

Jimmie Åkesson, statsminister Ulf Kristersson, vice-statsminister Ebba Busch och Johan Pehrson
Presentutdelningen möttes inte av det kanske förväntade jublet.

Till Expressen svarar Sarah Dawn Finers representant att man bör se showen för att förstå kontexten, och att man i showen blandar allvar med humor.

Det är inte heller första gången Ebba Busch blir uppmärksammad i en scenföreställning, tidigare i år blev det skriverier när humorduon Johanna Nordström och Edvin Törnblom uppträdde med en parodilåt om KD-ledaren.

Annons

Sarah Dawn Finers chock efter händelsen med Tareq Taylor

Det var alltså ett blandat mottagande av premiären. Sarah Dawn Finer och Tareq Taylor är en nybliven duo, och deras krogshow är deras första gemensamma projekt. Vanligtvis är Tareq tv-kock, men efter succén i programmet Masked Singer tog han klivet upp på scenen.

– Under hela december månad ska den här fantastiska artisten riskera hela sin karriär genom att ställa sig på scenen med en kockjävel, sa Tareq Taylor tidigare till Aftonbladet.

Deras vägar möttes genom rutan, när Sarah såg programmet Tareq Taylors matresa.

– Jag blev otroligt berörd av programmet och hörde sedan av mig och skrev att det vore jättekul att ses någon gång. Det var så vi började höras, berättar hon för Aftonbladet.

Tareq Taylor och Sarah Dawn Finer
Tareq och Sarah har funnit varandra i musiken.

Men då var hon intet anande om den pipa han satt på, som avslöjades när han tog av sig masken i Masked Singer.

– Chocken var total. Han kan inte bara sjunga, utan sjunger svinbra. Varför sa han inte det under alla timmar vi satt och snackade musik?

Foto: TT

Annons