Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tareqs familj hånad i tv – orden väcker ilska

16 nov, 2021, 07:00 

Det var heta känslor när Tareq Taylors familj var i rutan.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?

Tareq Taylor är en av Sveriges just nu kanske mest populära tv-kockar och det landade nöjesprofilen rollen som årets julvärd i SVT.

Ett av de mest hyllade programmen han jobbat med har varit Tareq Taylors matresa i SVT, där han tillsammans med sin pappa Seif och bror Zafer åker till Jerusalem och upptäcker maten och kulturen i staden där pappan växte upp.

Men Tareq är inte den enda i släkten med talang och utrstålning. I Idol 2021 har vi kunnat följa 20-åriga Sunny Taylors resa mot att bli Sveriges nästa artiststjärna och om någon reagerat på hennes efternamn så är det för att hon är dotter till Zafer Taylor, alltså Tareqs brorsdotter!

Genom säsongen har det varit både ris och ros från juryn, men hon har alltid sin familjs stöd i ryggen, särskilt pappa Zafers, som brukar vara på plats i publiken för att se sin dotter uppträda.

Seif, Zafer och Tareq Taylor i Jerusalem.

Under den senaste fredagsfinalen tog dock känslorna över. När jurymedlemmen Katia Mosally, 34, kritiserade Sunnys sång kunde pappa Zafer inte låta bli att säga ifrån.

Annons

”Håll tyst, det var bra” ropade han från publiken så att juryn kom av sig i sin utläggning.

Efteråt förklarade han sina handlingar för Aftonbladet.

– Sunny har haft en hård resa i det här programmet, från början till slut. Hon har haft det svårt att göra det här. Katia har varit hård mot Sunny från början med onödig kritik. Det ska alltid vara någonting, hur fenomenala uppträdanden det än har varit, säger han till tidningen.

När han får frågan om vad han tror Sunny kände under tiden så ber han om ursäkt.

Sunny Taylor är brorsdotter till Tareq Taylor och tävlar i Idol 2021.

– Det var inte bra. Jag ber om ursäkt för det, det var ett rent känsloutbrott, jag kunde inte stoppa det. Jag skrek till, det är sanningen. Men det är min dotter där uppe. ”Låt henne vara en stund”, kände jag, säger Zafer.

Sunny själv valde att inte gå in på händelsen allt för mycket efter programmet.

– Det är mycket känslor inblandade från alla håll, det är en berg- och dalbana för alla som står en nära, men för mig också. Det är vad det är, säger hon till Aftonbladet.

Annons