Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Taubes dotters okända liv – borta i många år

27 maj, 2020, 19:00 
Sascha Zacharias är dotter till Sven-Bertil Taube.
Sascha Zacharias gör succé i TV4-serien Rebecka Martinsson. Men i flera år höll hon sig utanför den svenska offentligheten.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 21?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 21?

Sascha Zacharias fick ta över titelrollen i Rebecka Martinsson när Ida Engvoll tackade för sig efter säsong ett. Och hon har gjort det med den äran.

På de sociala medierna har Sascha Zacharias fått gott om beröm för sin insatser som Rebecka, advokaten som återvänder till hemorten Kurravaara efter att ha gjort sig ett namn på en berömd byrå i Stockholm.

Sascha Zacharias gör succé i Rebecka Martinsson

Sascha Zacharias är dotter till Sven-Bertil Taube.
Sascha Zacharias är dotter till Sven-Bertil Taube.

Men det här inte första gången Sascha drar storpublik i TV4. Faktum är att hennes genombrott kom redan 1996, när hon spelade Stina Toivonen i den klassiska såpan Skilda Världar.

Sascha har berättat mer om den tiden i en intervju med Aftonbladet.

– Det var en bra skola som jag är jättetacksam för att ha fått vara med om. Det blev väldigt populärt, det fanns inte så många tv-kanaler, så det händer ju fortfarande att folk känner igen mig från serien. Det är jättekul, säger Sascha till tidningen.

Annons

Därför försvann hon

Men efter Skilda Världar blev det plötsligt väldigt tyst kring Sascha. Detta har en naturlig förklaring. Efter tre säsonger flyttade hon nämligen till Italien och prövade lyckan som skådespelare där.

Hon blev kvar i Rom i 17 år innan hon, precis som Rebecka Martinsson, flyttade hem igen.

– Jag hade tänkt mig att vara kvar i Italien. Jag hade haft långa relationer, med en italienare, en argentinare och en israel. Sedan dog min mormor som jag stod så nära, då fick jag en existentiell kris. Tänkte: Var vill jag spendera resten av mitt liv? säger Sascha.

Sascha Zackarias är dotter till Sven-Bertil Taube och barnbarn till Evert Taube

Sascha är dotter till skådespelaren Ann Zacharias och den legendariske sångaren Sven-Bertil Taube. Det innebär att hon också är barnbarn till en svensk ikon: Evert Taube.

– Jag är glad att jag har fått båda världarna. Evert gick ju bort ett år innan jag föddes. Honom har jag bara sett på tv. Han verkar ha varit så human, skön och härlig. När jag var ung och pappa sjöng farfars sånger blev jag alltid rörd och grät. ”Nu kommer tårarna”, sa alltid de andra i familjen. Så känner jag fortfarande när pappa sjunger, säger Sascha.

Annons