Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tennessee Tears-stjärnas pappa fick dödsbudet i tv – berättar om sorgen: "En chock"

11 feb, 2023, 04:00 
Lars Johansson

Tennessee Tears-sångerskan Tilda Feuk får nu sitta stora tv-genombrott
Men den Melodifestivalen-aktuella artisten är inte först i familjen med att framträda inför miljonpublik – hennes pappa Peter Feuk har nämligen deltagit i "Robinson" där han inför kamerorna tvingades ta emot ett dödsbesked .
Nu kärlekshyllas countryduon av storstjärnan Jill Johnson.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!Brand logo
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

Countrydoftande Tennessee Tears får när de nu ställer sig på Melodifestivalen-scenen sitt stora publika genombrott.

Duon består av paret Tilda Feuk och Jonas Hermansson och utgår från lilla Åseda i Småland.

Men de har redan hunnit med en hel del såväl här hemma som internationellt.

Under två år bodde de i countryns nav Nashville, Tennessee (Så duon fick sitt namn) och spelade där i sitt debutalbum. De sammarbetade då med bland andra legendariska Billy Burnette, Fleetwood Mac och turnerade i USA.

Storstjärnan Jill Johnson gillar Tennessee Tears skarpt. Så skarpt att hon signat dem till sitt musikbolag.

Jill Johnson kärleksbombar Tennessee Tears

Nu är Tennessee Tears signade på Jill Johnsons musikbolag Jimajomo och var ifjol förband åt stjärnan under hennes Havanna-turné.

Annons

I ett pressutskick hyllade hon duon:

"Jag ser så mycket fram emot att få vara med på deras väg och möta deras publik och reaktion på nya låtar. Så glad för denna begåvade duo och deras bidrag till countrygenren i Sverige".

Tennessee Tears har även framträtt på "Lotta på Liseberg".

I Linköping tävlar de med låten Nu vet jag”.

– Den är en arena-låt, väldigt upptempo, som jag tror passar bra i det forumet. Det är en bra text och story. Folk kanske kan relatera och sjunga med i refrängerna, säger Jonas Hermansson till Sveriges Radio och fortsätter:

– Det finns inget bättre skyltfönster om man vill visa upp sin musik i Sverige. Sen effekterna av det är svårt att säga, men förhoppningsvis kan vi få väldigt många fler framträdanden.

Tilda Feuk till Sveriges Radio:

– Det slog mig häromdagen att det är en tävling också, jag har inte tänkt så långt innan. Jag tänker att det får bli som det blir. Man får komma på sitt och tänka på det alla säger; ni har vunnit bara ni är med. Men det är klart vi vill vinna, det är klart vi vill. Eller vi vänder på det, jag vill inte förlora i alla fall.

Peter Feuk tvingades inför rullande "Robinson"-kameror ta emot beskedet att hans mamma gått bort. Det var Tilda Feuks farmor. Han är sångerskans pappa.

Tennessee Tears-stjärnans pappa har tävlat i Robinson

En som definitivt kommer heja på Tennesse Tears är byggnadsarbetaren Peter Feuk.

Annons

Känns namnet igen?

Inte så konstigt.

2019 deltog Peter Feuk i TV4:s "Robinson" och det blev stora rubriker då han under inspelningarna på ön tvingades ta emot beskedet att hans mamma gått bort.

Modern var tillika Tennessee Tears-sångerskan Tilda Feuks farmor. Peter är nämligen hennes pappa.

"Yngsta dotra och måg @tennesseetears . Finns på youtube!" har han skrivits på Instagram under en film på ett av duons framträdande.

När dödsbudet kom under Peter Feuks "Robinson"-sejour stöttades han på ett fint sätt av andra tävlande.

– De betydde oerhört mycket. Vi pratade ju om allt. Där hade jag verkligen ett stort stöd. Det var ju väntat att hon skulle gå bort eftersom hon hade varit sjuk i alzheimer under tre års tid, men det blir ju alltid en chock när beskedet väl kommer, har Peter Feuk berättat för Nöjesbladet.

Annons