Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

The Crown är tillbaka 2019 – Olivia Colman är nya Elizabeth

28 mar, 2018, 10:54 
AvAmanda Lundin
Olivia Colman spelar drottning Elizabet II i tredje säsongen av tv-serien The Crown
Netflix-serien The Crown kommer tillbaka med en tredje säsong. Men det dröjer innan vi får se serien som skildrar drottning Elizabeth II liv. Både Claire Foy och Matt Smith som tidigare har spelat drottning Elizabeth och prins Philip kommer att ersättas av nya skådespelare. Läs allt om tredje säsongen här!
Annons

Vi är många som väntar otåligt på en tredje säsong av Netflix dramaserie “The Crown” och vi kommer att få vänta. Enligt den brittiska nyhetsbyrån BBC dröjer det till 2019 innan vi får se den tredje säsongen av historiedramat.

Serien som skildrar drottning Elizabeth II’s liv och hennes tid som regent av Storbritannien, är Netflix’s dyraste satsning någonsin. I de två tidigare säsongerna har vi fått se allt ifrån drottning Elizabeths bröllop med prins Philip 1947 till nu senast i säsong två, Suez-krisen 1956 och när drottning Elizabeth och prins Philip fick sitt fjärde barn, prins Edward 1964.

Claire Foy som drottning Elizabeth och Matt Smith som prins Philip.
Claire Foy som drottning Elizabeth och Matt Smith som prins Philip.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I båda säsongerna har den brittiska skådespelerskan Claire Foy spelat drottning Elizabeth och Matt Smith prins Philip, men nu har produktionen valt att byta ut alla skådespelare. Anledningen till detta är att personerna som skildras i serien blivit äldre.

Annons

Vem som tar över Matt Smiths roll som prins Philip är ännu inte bestämt, däremot har man bestämt att det är Olivia Colman som tar över som drottning Elizabeth i säsong tre. Castingen är långt ifrån klar, men trots det kommer serien att börja att spelas in i juli.

Olivia Colman spelar drottning Elizabet II i tredje säsongen av The Crown. Tidigare är hon känd från bland annat den brittiska kriminalserien Broadchurch.
Olivia Colman spelar drottning Elizabet II i tredje säsongen av The Crown. Tidigare är hon känd från bland annat den brittiska kriminalserien Broadchurch.

Foto: IBL, Stella Pictures

Annons