The Crown är tillbaka 2019 – Olivia Colman är nya Elizabeth

Olivia Colman spelar drottning Elizabet II i tredje säsongen av tv-serien The Crown

Netflix-serien The Crown kommer tillbaka med en tredje säsong. Men det dröjer innan vi får se serien som skildrar drottning Elizabeth II liv. Både Claire Foy och Matt Smith som tidigare har spelat drottning Elizabeth och prins Philip kommer att ersättas av nya skådespelare. Läs allt om tredje säsongen här!

Vi är många som väntar otåligt på en tredje säsong av Netflix dramaserie “The Crown” och vi kommer att få vänta. Enligt den brittiska nyhetsbyrån BBC dröjer det till 2019 innan vi får se den tredje säsongen av historiedramat.

Serien som skildrar drottning Elizabeth II’s liv och hennes tid som regent av Storbritannien, är Netflix’s dyraste satsning någonsin. I de två tidigare säsongerna har vi fått se allt ifrån drottning Elizabeths bröllop med prins Philip 1947 till nu senast i säsong två, Suez-krisen 1956 och när drottning Elizabeth och prins Philip fick sitt fjärde barn, prins Edward 1964.

Läs mer: Nya uppgifter: Då dyker prinsessan Diana upp i succéserien “The Crown”

Claire Foy som drottning Elizabeth och Matt Smith som prins Philip.

Claire Foy som drottning Elizabeth och Matt Smith som prins Philip.

I båda säsongerna har den brittiska skådespelerskan Claire Foy spelat drottning Elizabeth och Matt Smith prins Philip, men nu har produktionen valt att byta ut alla skådespelare. Anledningen till detta är att personerna som skildras i serien blivit äldre.

Vem som tar över Matt Smiths roll som prins Philip är ännu inte bestämt, däremot har man bestämt att det är Olivia Colman som tar över som drottning Elizabeth i säsong tre. Castingen är långt ifrån klar, men trots det kommer serien att börja att spelas in i juli.

Läs mer: Bildextra! Så såg karaktärerna i The Crown ut i verkligheten

Olivia Colman spelar drottning Elizabet II i tredje säsongen av The Crown. Tidigare är hon känd från bland annat den brittiska kriminalserien Broadchurch.

Olivia Colman spelar drottning Elizabet II i tredje säsongen av The Crown. Tidigare är hon känd från bland annat den brittiska kriminalserien Broadchurch.

Läs mer: Stora missen i “The Crown” avslöjad

Foto: IBL, Stella Pictures