Therese Alshammars svåra beslut med maken om sonen: ”Det var vidrigt”

Therese Alshammars svåra beslut med maken om sonen: ”Det var vidrigt”

Therese Alshammar och sambon Johan Wallberg tvingades till ett omöjligt beslut.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 13?
Slå på ljud

Therese Alshammar är en av Sveriges mest framgångsrika idrottare genom tiderna och efter karriären har vi sett henne bland annat i sammanhang som Let's Dance och nu i Mästarnas Mästare i SVT.

Tillsammans med sambon har hon sönerna Fred, 8, och Ted, 4. Men det var när hon var gravid med andra sonen som hon ställdes för ett omöjligt val, har hon berättat i en intervju med Expressen. På ultraljudet hade läkarna sett att Ted hade vridfot, att ena foten var sne, och de kunde inte utesluta andra fel.

– Sedan sa läkarna det som i stort sett inte går att ta in: "du får en vecka på dig att bestämma dig om du vill behålla barnet eller inte".

– Att höra de orden när man är gravid i vecka 25, har mage, har känt bebisens sparkar... Det är vidrigt.

ttherese alshammar

Therese Alshammar i sällskap av sambon Johan Wallberg och äldsta sonen Fred. Foto: Jessica Gow/TT

TT

Therese Alshammar och sambon Johans tuffa beslut

Therese och sambon Johan Wallberg valde att behålla barnet, och det blev en tuff första tid.

– De fem första månaderna av hans liv var bara sjukhusbesök, hem, amma och sjukhusbesök igen. Jag har fått ett helt annat perspektiv på vad som är jobbigt i livet. Samtidigt, när man är mitt i något tufft blir det lättare än alla rädslor och scenarios man tänkt sig innan. När Ted fötts var fokus på att göra det bästa av allt och att det bara var en liten fot som skulle rättas till och bli bra. Det finns betydligt värre saker....