Therese Johaug avslöjar sanningen om relationen med Northug

Petter Northug och Therese Johaug – två idrottsgiganter.

Therese Johaug och Petter Northug är två av Nordens största idrottare.Här är sanningen om deras relation.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 39?
Slå på ljud

Therese Johaug och Petter Northug är två av de största vinteridrottarna under 2000-talet. Även för oss svenskar, som trots vår vänskapliga rivalitet med Norge har visat en ändlös fascination för de två giganterna.

Samtidigt har både Therese och Petter legat bakom riktiga praktskandaler, som har smutsat ner deras namn. Men vad har egentligen de så kontroversiella skidhjältarna för relation till varandra?

Therese Johaug och Petter Northug – här är deras relation

Petter Northug och Therese Johaug – två idrottsgiganter.

Petter Northug och Therese Johaug – två idrottsgiganter.

Att Petter känner starkt för Therese framgick när den sistnämnda testade positivt för en anabol steroid (som enligt Therese kommit in i hennes kropp av misstag).

Therese hade då erkänt sin miss på en tårfylld presskonferens.

– Jag såg presskonferensen och jag satt och grät själv, sa Petter i det norska tv-programmet Landskampen.

– Men det viktigaste var att du visste att du skulle komma tillbaka och visa folket. Att du gick kampen och gjorde det långa och tuffa jobbet som krävdes för att komma tillbaka, det var imponerande.

 

LÄS OCKSÅ: Gåtan kring Paolos flickvän – har försvunnit

“Kan inte hålla på så här!

Det är uppenbart att Petter känner en stark beundran för Therese. Och känslorna är ömsesidiga.

– Jag har väldigt stor respekt för honom. Det finns inget tvivel på att han har tagit längdsporten ett steg vidare, och gjort den mer modern. Han har skapat intresse – och gjort sporten mer populär, sa Therese i en intervju med Expressen.

Men det rör sig inte om blind, okritisk beundran. När Petter greps för fortkörning och narkotikainnehav, vilket vållade en av årets stora idrottsskandaler, var Therese hård men rättvis i sin kommentar om härvan.

– Det är uppenbart att han behöver hjälp, och den svåra resan börjar nu. Jag håller tummarna, och hoppas och tror att han klarar det här, sa Therese Johaug till VG.

– Men han kan inte hålla på så här. Hans handlingar äventyrar andras liv, och det är inte okej. Det är tudelat. Jag tycker synd om mannen Petter, men jag tar helt avstånd från handlingarna. De strider mot alla mina värderingar.

 

LÄS OCKSÅ: JUST NU: Nytt besked om kung Harald efter akutinläggningen!