Thorleif Torstensson död i covid-19 – blev 71 år gammal

Thorleif Torstensson

Dansbandet Thorleifs sångare Thorleif Torstensson har gått bort i sviterna av covid-19. Det uppger familjen i ett uttalande.

Dansbandet Thorleifs har gjort ett stort avtryck inom musiksverige. Bandet var aktiva fram till 2012 och står bakom hits som "Gråt inga tårar" och "Om du tände stjärnorna".

2009 var Thorleifs med i Melodifestivalen med "Sweet kissin' in the moonlight".

Nu har frontmannen Thorleif Torstensson gått bort i sviterna av covid-19. Thorleif somnade in omgiven av nära och kära.

”Det är med stor sorg som Thorleif Torstenssons familj härmed meddelar att han i dag den 10 januari 2021, i sviterna av covid, stilla somnat in omgiven av sina nära och kära", skriver Thorleifs familj i ett uttalande till Expressen.

"Han var en enormt varm och kärleksfull person och har genom musiken skänkt glädje och tröst till många många människor. Vi ber er respektera familjens behov av att i ro få sörja vår djupt älskade make, pappa, morfar, farfar och svärfar. Vårt innerliga tack till personalen som vårdade honom på IVA på Halmstad sjukhus".

Thorleif Torstensson vårdades på sjukhus i Halmstad en vecka innan han gick bort. Han blev 71 år gammal.

Thorleif Torstenssons sista tid i livet

Thorleif är en prisad musiker. År 2003 tilldelades han dansbandspriset Guldklaven i kategorin "Årets blåsare". 2019 fick han juryns specialpris.

Samma år gifte han sig med kärleken Lisbeth Nilsson. Under sin sista tid i livet bode Thorleif i Båstad.

Thorleifs bortgång är en sorg även för kungafamiljen. Drottning Silvia är en stor dansbandsfantast. Hon älskar Thorleifs musik.

Foto: TT