Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Tidigare programledarnas ilska efter beslutet för Bingolotto: "En skam av TV4"

16 okt, 2022, 16:27 

Nu rasar de tidigare programledarna mot TV4:s beslut om att flytta Bingolottos sändningsdag och kanal.

Annons
Bingolottos programledare – minns du alla?Brand logo
Bingolottos programledare – minns du alla?

Bingolotto är en stor tittarfavorit bland svenska folket, och leds sedan två år tillbaka av superduon Lotta Engberg, 59, och Stefan Odelberg, 48.

I mitten av september kom ett chockbesked om programmet: I början av 2023 byter man både dag och kanal – från söndagar i TV4 till lördagar i Sjuan.

Anledningen bakom beslutet ska vara att man nu kommer slippa göra avbrott i programmet för TV4 Nyheterna klockan 19.00-19.30. Bingolotto kommer därmed få 30 minuters längre sändningstid.

Annons
Bingolotto byter både dag och kanal.

Stark kritik efter beslutet om Bingolottos sändningstid

Men det nya beslutet har inte gått hem hos alla. I sociala medier har flera tittare kritiserat ändringen av sändningsdag och kanal – och nu går även flera tidigare programledare ut och anmärker på detta.

Leif ”Loket” Olsson, som var programledare för Bingolotto mellan 1991-1999, är mycket skeptisk till beslutet, säger han till Aftonbladet.

– Jag vet inte hur de har kommit fram till det. Jag var ju med från början och jag hade aldrig godkänt att de hade flyttat programmet på det viset. Men det är väl något som har hänt, de har väl inte så många tittare längre. Men det här är inte ett steg uppåt.

Annons
Leif ”Loket” Olsson ledde första säsongen av Bingolotto.

Lasse Kronér: "Katastrof av TV4"

Lasse Kronér, som ledde programmet 1999-2004 säger till Aftonbladet att det är katastrof av TV4 att göra detta, eftersom det finns äldre och ensamma människor som nu inte kommer kunna se programmet, då de inte har tillgång till kanalen Sjuan.

– Det är det absolut viktigaste programmet för föreningslivet. Man borde hålla dem om ryggen och därför är det en stor synd och skam av TV4 att flytta ”Bingolotto” till Sjuan, säger han.

Annons

– Det är verkligen hål i huvudet och de har ju noll koll. Föreningslivet är för fan det som gör integrationen och det är jätteviktigt att stötta det, säger han till tidningen.

Lasse Kronér är väldigt besviken.
Annons