Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Tilde de Paula avslöjar pinsamma händelsen på nya jobbet: "Kissade i byxan"

19 jul, 2023, 20:19 
Minna Sarpaneva
Tilde de Paula EbyS
Tilde de Paula Eby.

Ibland blir det tokigt, något Tilde de Paula Eby fick erfara som ny journalist.

Annons

Tilde de Paula Eby, 50, har synts i TV4 i över två decennier. Bland annat i Nyhetsmorgon, Let's Dance och Efter Fem.

2021 fick hon sin egen talkshow som kort och gott döptes till Tilde, där svenska kändisar gästar programledaren i hennes rosa soffa.

6 saker du inte visste om Tilde de Paula Eby!Brand logo
6 saker du inte visste om Tilde de Paula Eby!

Tilde de Paula Eby ville inte bli programledare

Det är svårt att tänka sig henne göra något annat, men faktum är att när Tilde de Paula Eby inte hade några planer på att bli programledare när hon inledde sin karriär.

I en intervju med Hemmets Journal avslöjar hon att hon till en början absolut inte ville stå framför kameran.

– När jag gick på journalistlinjen skulle vi göra tv och sända lokalt. Klassen tyckte att jag skulle vara programledare, men jag ville absolut inte stå framför kameran i direktsändning. Det kändes obehagligt, men jag lät mig övertalas. Jag var katastrofdålig, självcentrerad och skakade av nervositet.

Berättar om händelsen på jobbet

Tilde fick sitt första programledarjobb tidigt i karriären, men det var inte en dans på rosor till att börja med. Hon berättar att nerverna tog över inför varje sändning, och att det var så illa att hon var med om en något pinsam händelse.

– Som nybakad journalist sökte jag alla jobb som fanns och fick otippat jobb som programledare på ungdomsprogrammet ”Fredagspuls” med David Hellenius, berättar hon och fortsätter:

– När vinjetten gick var jag så rädd att jag kissade lite i byxan. Varenda gång tittade jag på David och frågade: ”Varför gör vi det här?” När jag väl kommit in i det handlade det om att prata med andra människor.

Annons