Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tilde de Paula Eby får tuff kritik – efter beteendet i tv mot Janne Andersson

15 maj, 2023, 13:00 
Tilde de Paula Eby och Janne Andersson

Click to add subtitle

Annons

Tilde de Paula Eby är en van intervjuare efter flera decennier i tv-branschen. Och hon är inte personen som nöjer sig med mysputtrig stämning och snälla frågor.

Det fick förbundskapten Janne Andersson märka av när han gästade Efter Fem i TV4. Då kom en viss tv-händelse på tal – och Tilde vägrade låta Janne komma undan med något annat än raka svar.

SE KLIPPET! Här tröttnar Iggy Pop på Tilde de Paula EbyBrand logo
SE KLIPPET! Här tröttnar Iggy Pop på Tilde de Paula Eby

Tilde de Paula Eby får kritik – lät inte Janne Andersson komma undan

Tilde de Paula Eby och Janne Andersson
Tilde var hård mot Janne!

Det var efter efter Sveriges 5-0 seger mot Azerbajdzjan i EM-kvalet som Janne hamnade i ett stort tv-bråk med fotbollsexperten Bojan Djordjic, anställd på Viaplay.

Annons

Bråket slutade med att Andersson lämnade studion och Bojan krävde en ursäkt. Den kom dagen därpå när en ångerfull Janne höll i en presskonferens.

Tilde ägnade över en tredjedel av intervjun åt Bojan-gate, innan hon kom in på stundande EM-kvalmatcher och annat.

Janne svarade att han var besviken på sig själv, men han passade också på att dela ut en känga till Viaplay.

– Flera gånger tidigare när jag kommit till studion så är det en programledare och flera personer till, och jag kommer in och jag har upplevt att jag inte blivit respektfullt bemött. Mer att de har velat tala om för mig hur matchen varit mer än de att de har velat lyssna. Och jag tycker väl att det är rimligt att om jag är där i några minuter så kan man väl lyssna, säger Janne.

"Den sämsta intervjun jag sett"

På TV4:s Facebook-sida får Tilde tuff kritik för hur hon hanterade Janne.

"En intervju som mest handlade om att gräva i ett tillfälle, att pressa Janne på en ursäkt flera gånger om. Den sämsta intervjun jag sett med Tilde. Varför inte fokusera på det positiva ledarskap som han står för. Att ta upp ämnet var ok men hon borde gått vidare i samtalet", skriver en användare.

"VARFÖR väljer Tilde att dra upp detta igen med en månad kvar till nästa landslagssamling? Så oerhört onödigt", skriver en annan.

"Hur länge ska detta ältas? Gjort är gjort o han har bett om ursäkt (vilket jag inte tycker han behövde) Vi vet alla redan vad som hände. Glöm gårdagen, lev idag, se fram emot morgondagen", skriver en tredje.

"Fy vad TV4 maler", skriver en fjärde.

Annons