Tilde de Paula Eby försvinner helt från tv-rutan – tittarna i sorg

Ti

Tilde de Paula Eby har meddelat att hon ska lämna tv-rutan.

Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!
Slå på ljud

Tilde de Paula Eby gjorde många bestörta när hon meddelade att hon skulle lämna Nyhetsmorgon efter hela 17 år som programledare.

Och det var ett känslosamt avsked även för huvudpersonen.

– Jag blev så klart helt överväldigad av mina arbetskompisars kärlek och det fortsatte efter sändning med tårta, blommor, tal, presenter och framförallt mycket tårar. Jag tror aldrig jag gråtit så mycket under ett tal som jag gjorde när jag skulle tacka alla mina kollegor. De är var och är en så stor del av mitt liv, och har varit det i 17 år, sa Tilde till Expressen vid tillfället.

Tilde de Paula Eby lämnar tv-rutan

Men tittarna har verkligen omfamnat Tildes nästa kliv i karriären. Numera gör hon Efter fem, ett nyhetsprogram med fokus på dagens händelser. Tilde turas om i programledarrollen med Anna Brolin, och båda fick fira när Efter fem tog hem segern i kategorin Årets nyhets- och aktualitetsprogram i Kristallen i år.

Nu får vi dock klara oss utan Tilde under en period. Hon gav oss själv beskedet via sitt Instagram-konto, där hon inledde med att hylla sina kollegor på Efter fem.

"Det här gänget. Njuter av dem i soffan med fötterna i högläge denna vecka, för jag har en veckas S E M E S T E R. Kul jobb man har ändå när man längtar efter sina kollegor redan första semesterdagen", skriver Tilde.

I kommentarsfält är alla rörande ense om att Tilde förtjänar en semester. Samtidigt går det inte att förneka att de gärna hade sett att hon var kvar i programmet.

"Åh vad jag kommer sakna din charm denna vecka då, Tilde", skriver en användare.

"Värd verkligen semester men ändå saknad i rutan", skriver en annan.

"Då väntar jag med att titta tills nästa vecka", skriver en tredje.

"Kommer att sakna dig så jättemycket underbara människa", skriver en fjärde.

LÄS MER: Svenska skidlandslaget – bråken, skandalerna, kärleken och miljonerna

LÄS MER: De får bo på kungens privata ö – reglerna som gäller

LÄS MER: Suzanne Axells okända tragedi – lämnades

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet