Tilde de Paula Ebys ilska efter händelsen med TV4-kollegan: “Blir så förbannad”

20 maj, 2022, 14:00 
a

Nu ryter Tilde de Paula Eby ifrån rejält.

Annons

Tilde de Paula Eby är minst sagt ett programledarproffs! Hon har programlett otaliga program, som Let's Dance och Efter fem, och inte minst den alldeles egna talkshowen Tilde.

Och Tilde har allt som oftast ett brett och varmt leende på läpparna. Men det finns tillfällen hon ryter ifrån rejält – som den här händelsen med TV4-kollegan Anna Brolin.

Försvann från Efter fem

Det populära programmet Efter fem var faktiskt Tilde själv med och startade, och vilken succé det blivit! Hon valde att lämna Nyhetsmorgon bakom sig, men fortsätta på samma kanal, bara lite senare.

Recept.se Nyhetsbrev

2019 var programmet igång, och bara två år senare kom framgångarna på papper, eller närmare bestämt, på en trofé. Efter fem kammade nämligen hem en Kristall för Årets nyhets- och aktualitetsprogram!

Men när Tilde fick sin egen talkshow försvann hon då och då från Efter fem, något som många säkerligen blev förvånade över. Men det handlade helt enkelt om tidsbrist, och nu när säsongen av Tilde är över, är hon tillbaka i sitt älskade Efter fem. Vilken tur!

Annons

Ryter ifrån efter händelsen

I programmet Efter fem är vi också vana att se Anna Brolin, en annan duktig programledare som huserar i TV4s byggnader, och är dessutom en god vän till Tilde.

Tyvärr, har Anna Brolin likt många andra offentliga personer fått utså en mängd näthat. Anna har berättat öppet om det fruktansvärda kommentarer hon får på internet, och att det ofta gäller hennes utseende.

– Jag blir fortfarande förvånad över digniteten på elakheterna. Finns det ingen gräns? Jag får höra att jag är för fet för att vara med i tv efter nästan varenda sändning. ”Hur kan du ha på dig så kort och tajt kjol när du ser ut så?” Vad är det som triggar folk att skriva så? berättade Anna Brolin för Amelia i fjol.

När det här nådde Tilde, hade hon svårt att hålla masken.

– Jag blir så förbannad när jag hör det! Vad är det för jävla rövhål, på riktigt, som skriver taskigheter på instagram? Konstruktiv kritik, absolut. Men åsikter om hur någon ser ut? Vem skulle gå fram till en person på gatan och säga att de är fula? Så avskyvärt, säger hon till Amelia.

Vi kan bara hålla med – sådana elakheter hör inte hemma någonstans!

Foto: TT/Efter fem, Instagram

Annons