Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tilde de Paula i total chock efter kollegornas beslut – mitt i direktsändning

14 nov, 2022, 20:00 
Indra Nordemar

Tilde de Paula hade inte räknat med händelsen i Efter fem.

Annons
6 saker du inte visste om Tilde de Paula Eby!Brand logo
6 saker du inte visste om Tilde de Paula Eby!

Tilde de Paula har gjort en riktig succékarriär i TV4. I 17 år var hon en av storfavoriterna i Nyhetsmorgon, och sedan 2019 har hon programlett det omåttligt populära nyhets- och aktualitetsprogrammet Efter fem.

Just nu har hon däremot tagit en liten jobbpaus och njuter av lediga dagar i soliga Palma. Därför ledde Axel Pileby och Henrik Alsterdal dagens Efter fem.

Men mitt i programmet dök Tilde upp trots allt, då hon plötsligt blev uppringd av sina kollegor som hade något viktigt att dela med sig av.

Annons

Tilde de Paula överraskas i direktsändning

I dag är nämligen ingen vanlig dag för det är Tildes födelsedag! Hon blir 50 år och det firas stort. I hela två veckor har hon blivit uppvaktad av vänner och familj – och nu självfallet även i sitt älskade Efter fem.

Under sändningen blir hon uppringd via videolänk där hon möts av en hyllningsvideo.

Henrik Alsterdal inleder videon med att ta tonerna till "Ja må hon leva", sedan fortsätter sången av en hel drös personer som vill hylla Tilde. Bland andra får vi se Renée Nyberg, Peter Jihde, Anan Brolin, familjen och många fler.

Vänner och familj sjunger för Tilde på 50-årsdagen! Foto: TV4 / Efter fem

– Alltså sången, och alla som var med på sången, det var helt galet, säger en chockad Tilde och fortsätter:

Annons

– Jag mår oförskämt bra, jag är omtumlad och jag har varit omtumlad ända sedan det här firandet började. Jag kan säga att det har hållit på nu i två veckor, men framför allt i lördags då var ju ni med och överraskade och där trodde jag det skulle ta slut, men det gjorde det inte. Nu är ett gäng av våra kollegor här i Palma och går runt i t-shirt med en bild på mig... Ja, det är galet, helt galet.

Tilde i chock efter bilderna i rutan

Därefter får tittarna ta del av Tildes mångåriga karriär inom tv-branchen – och det visas bilder som hon nog aldrig trodde skulle visas upp i rutan – igen.

Tittarna får bland annat se en ung Tilde när hon ledde programmet "Proppen", och även från hennes år som nyhetsankare.

Tilde som programledare i Proppen.
Annons
Tilde som nyhetsankare.

Vidare hyllas hon av nära vännerna David Hellenius och Peter Jihde.

– Som kollega helt otrolig och imponerande, men som kompis är hon en väldigt viktig person för mig. Alla borde ha en Tilde i sitt liv, en sån där som alltid backar upp. Vi pratar ju dagligen om allt egentligen. Hon har verkligen varit med mig i de jobbigaste stunderna och de roligaste stunderna. Jag hoppas att vi kommer vara så mot varandra i 50 år till, säger David bland annat.

Kärleksfulla ord från Hellenius och Jihde!

Foto: TT

Annons