Tilde de Paula och Axel Pileby försvinner helt från rutan – de ersätter

10 jun, 2022, 07:00 
AvIndra Nordemar

Nu tackar Tilde de Paula och Axel Pileby för sig.

Annons
Här är profilerna i "Efter fem"
Här är profilerna i "Efter fem"

Tilde de Paula är en av Sveriges främsta programledare. Hon har varit en del av TV4 sedan många år tillbaka där hon synts i allt från Nyhetsmorgon till Let's Dance. Men numera leder hon aktualitetsprogrammet Efter fem.

Programmet vann i fjol sin fjärde Kristall. Ja, bevisligen har Efter fem blivit omåttligt populärt, men det är inte bara på Tildes axlar som succén ligger. Hon och Anna Brolin turas om att leda programmet under vardagarna, tillsammans med killtrion Axel Pileby, Maximilian Artell och Henrik Alsterdal.

Men nu meddelar Efter fem-gänget att tittarna får klara sig utan både Tilde och Axel.

Tilde de Paula kliver undan – ger mer plats åt kollegan

Tilde är ju som bekant "huvudpersonen" i Efter fem, men på senare tid har Axel fått ta alltmer plats. I och med att Tilde även har sin egna talkshow, namngiven efter henne själv, har hon helt enkelt inte tid med båda programmen alla gånger – då har ansvaret gått till Axel.

Annons

Han är ju så duktig på det, han är skitgrym, han är jätteduktig. Vi vill ju att man ska få ta större och större ansvar, vi är som en liten familj i Efter fem där alla kan ha olika roller. Det klart man måste få utvecklas i sitt arbete och han är ju så bra på det så det är självklart, har Tilde berättat för Hänt.

Axel Pileby och Tilde försvinner från Efter fem

Men nu försvinner alltså både Tilde och hennes ersättare Axel – de går nämligen på välförtjänt semester.

”Tilde, Axel och Max är redo att ge er onsdagens Efter fem! Och det är Tilde och Axels sista program inför sommaruppehållet. Så bänka er framför TV:n eller klicka er in på TV4 Play! För nu kör vi”, skriver de på Instagram.

Men Anna, Maximilian och Henrik är kvar ett tag till och håller ställningarna – tills dess att även de går på semester.

Foto: TT, TV4

Annons