Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Tilde de Paula tvingad till allvarligt samtal med Soldoktorn – efter händelsen i sändning

11 mar, 2023, 07:00 
Soldoktorn och Tilde de Paula Eby

Tilde de Paula Eby har tvingats ta ett privat samtal med Mikael Sandström, avslöjar en ny bok.

Annons

Mikael Sandström har skrivit sina memoarer! I boken Sånt är livet redogör han dels för sin långa, illustra karriär som läkare – men han kommer även in på tillvaron som tv-kändis.

Men det var nära att hans tid på TV4 slutade i förtid. Morgonen den 23:e januari blev ett slags ödesdag för Mikael.

Då kom han till studion för att prata om rökning, precis tillbaka från en solsemester i Thailand. Mikael var rejält solbränd, vilket snabbt noterades av tittarna.

Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför allaBrand logo
Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför alla

Tilde de Paula Eby i krissamtal med Soldoktorn

Så här skriver Mikael själv om utvecklingen.

"Programmet fortsatte och vem som tittade vet jag inte. Jag var ju fokuserad på dagens ämne och följde inte utvecklingen i sociala medier. Till skillnad från programledarna, som redan efter ett par minuter borjade ana vidden av vad som var på gång", skriver Mikael.

Annons

Det var Peter Jihde och Tilde de Paula Eby som rattade sändningen. Tilde kände sig manad att ta ett snack med Mikael – göra honom redo för vad som komma skulle.

"Jag stannade kvar några extra minuter och Tilde de Paula Eby sa att 'det har blir nog en riktig snackis, men det går nog över snart så oroa dig inte'", skriver Mikael.

"Jag sa upp mig på stående fot"

Men Mikael hade svårt att förbli oberörd av all uppståndelse.

"Min första tanke när jag förstod digniteten av det inträffade var att jag på något sätt skämt ut programledarna Peter och Tilde. Jag kommer ihåg att klockan var strax efter 11 på tisdagsförmiddagen när jag på vägen hem stannade till på en parkeringsplats någonstans utanför Bålsta och skrev ett brev till chefen för Nyhetsmorgon, där jag sa upp mig på stående fot", skriver Mikael.

"Till min stora förvåning ringde Peter upp en halvtimme senare och förkunnade att både han och Tilde stod bakom mig i det här uppkomna läget. De skulle till och med stå framför mig om det behövdes! 'Det är glasklart att du behövs i Nyhetsmorgon', som han uttryckte sig."

Annons