Tilde de Paulas avslöjande om Jenny Strömstedt före direktsändning: "Fruktansvärt"

11 sep, 2022, 18:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Tilde de Paula avslöjar den verkliga relationen till TV4-kollegan Jenny Strömstedt.

Annons
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!
5 saker du inte visste om Jenny Strömstedt!

Tilde de Paula och Jenny Strömstedt är båda bland TV4:s absolut främsta programledare, men inte som duo – de jobbar ju på varsitt håll.

Jenny har länge varit en tittarfavorit i Nyhetsmorgon. Tillsammans med parhästen Steffo Törnquist har hon underhållit och förmedlat nyheter på morgonkvisten i hela 16 år. Men på senare dar hon hon lyst med sin frånvaro i programmet.

Tilde har sedan några år tillbaka lett aktualitetsprogrammet Efter fem tillsammans med bland andra Anna Brolin. Men även Tilde har försvunnit från programmet vi är vana att se henne i.

Recept.se Nyhetsbrev

Så, vad är det egentligen som har hänt?

Därför har Jenny och Tilde försvunnit

Jenny och Tilde är kollegor men det är inte ofta som tittarna eller fansen får se dem arbeta eller umgås ihop, varken i rutan eller på sociala medier.

Annons

Men det har ju sin förklaring. De jobbar vanligtvis helt olika tider och dessutom med olika program. Fram tills nu! Nu får tittarna äntligen se de eminenta programledarna jobba sida vid sida.

Både Jenny och Tilde har arbetat aktivt med valet för TV4 tidigare, och det gör dem även i år vilket är förklaringen till att de inte haft tid med Nyhetsmorgon respektive Efter fem.

Ärliga orden – så är relationen egentligen

Och nu är den stora stunden kommen. Valröstningen börjar lida mot sitt slut och därmed är valvakan i full gång, och i rutan ser vi inga mindre än Jenny och Tilde! De leder TV4:s valvaka ihop för första gången, och Tilde är minst sagt taggad – även om det väntas bli ett rysarval.

– Jag och Jenny Strömstedt gör valvakan i år, det ska bli fruktansvärt roligt. Det låter lite förmätet men jag tycker det är ett hedersuppdrag. Och jag får göra det med Jenny som är kanalens främsta och vassaste valprogramledare. Det ska bli kul att få vara med på själva valvakan, även om de senaste åren har visat att det inte är klart när svenska folket sagt sitt. Jag är superglad och jättestolt, säger hon till Femina och fortsätter:

Annons

– Det kanske låter gammeldags, men jag tycker det känns mäktigt att de valt två kvinnor till valvakan också.

Foto:

Annons