Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tilde de Paulas besked – efter alla älskade år i rutan: "Det är sorgligt"

22 maj, 2024, 15:00 
Victoria Morand
Tilde de Paula öppnar upp.
Annons
Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula EbyBrand logo
Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula Eby

Det har gått fem år sedan Tilde de Paula Eby, 51, chockade alla genom att sluta på Nyhetsmorgon. Istället skulle hon starta upp "något eftermiddags-program" som konkurrerade med SVT:s succé Rapport.

Idag vet vi mycket väl att det där programmet är Efter fem och Tilde har gjort total succé.

Nu öppnar hon dock upp i en intervju med Tara att hon inte känt igen sig själv på sistone.

Livet bakom TV-kamerorna

Tilde lever med maken Thomas de Paula Eby, 43 och sen har hon även fyra barn, Elian, 24, Zion, 22, Naemi, 19 och hennes minsting Ilayah, 12.

Annons
Karin Törnblom/TT

I takt med att tre av hennes fyra barn nu flyttat hemifrån har hon märkt av hur det känns att bli äldre – och att sedan hamna i klimakteriet.

Först var det tungt och jag blev otroligt låg och ledsen. Sedan var jag ganska arg utan anledning under en period. Det var saker som jag aldrig blivit förbannad på förut: “Hur högt kan en människa andas?”, “Varför sitter alla med sina mobiler på t-banan?”, säger Tilde i intervju med Tara.

Känner inte igen sig själv längre

– Men den allra starkaste känslan var att jag inte kände igen mig själv. Varför känner jag och reagerar jag som jag gör? Jag brukar inte bli bottenlöst ledsen eller särskilt arg.

Annons

Tilde fortsätter:

Karin Törnblom/TT

Det var som att jag blev någon annan inuti. Studier visar att det är vanligt att kvinnor i den åldern fattar livsförändrande beslut. Gör man det för att man är i en stökig hormonell tid? Många kvinnor är sjukskrivna för utmattningssyndrom, när de i själva verket är i klimakteriet. Det är sorgligt. Vi måste prata mer om det här, säger hon.

Tilde de Paula: "50 var tufft"

Hon fortsätter att berätta att hon inte haft någon fysisk symptom men att det är den känslomässiga biten hon behöver handskas med. Förutom det så älskar hon att bli äldre, även om det inte varit lätt alla gånger.

Annons
Karin Törnblom/TT

– Jag älskar att bli äldre, men just 50 var tufft. Annars är åldrandet inte så dumt. Häromkvällen skojade jag med min man och sa: “Men gud, nu börjar Brad Pitt äntligen bli snygg”. Det släta är så ointressant. Det finns något i åldrandet och rynkor som gör oss vackrare!

Vi kan inte annat än instämma Tilde, att åldras är något vackert!

Bild: TT

Annons