Tilde de Paulas rädsla – efter relationen med exet

Tilde de Paula Eby hittade kärleken på en resa till Italien, men när det tog slut gjorde det att hon tvekade om det skulle gå att hitta kärleken igen.

Tilde de Paula Eby, 47, är en av Sveriges mest erfarna och uppskattade programledare. Hon höll i TV4:s Nyhetsmorgon i sjutton års tid innan hon gick över till kvälls-tv med Efter fem på samma kanal för fyra år sedan.

Den tvåfaldigt Kristallen-prisade programledaren har även uppmärksammats för sitt familjeliv genom åren. Hon är sedan åtta år tillbaka gift med Hoffmaestro-musikern Thomas de Paula Eby och de har tillsammans sonen Ilyah. Men hon har också tre barn till från tidigare relationer. Sina två äldsta, sönerna Zion och Elian har hon med Daniel Möllberg, som hon träffade när hon spelade in programmet När och fjärran.

I sitt sommarprogram i P1 har Tilde tidigare berättat om relationen med sin ex-partner, som hon fortfarande jobbar med ibland.

– Idag är jag och barnapappan bästa vänner. Vi jobbar ihop, vi firar högtider ihop och vi bekymrar och för våra barn ihop med våra nya respektive, har Tilde sagt i Sommar i P1.

Tilde de Paula, Thomas Eby, Zion, Naemi och Iliyah.

Tvekade på grund av de egna erfarenheterna

Efter relationen med Daniel fick hon även dottern Naemi tillsammans med Fredrik Bjuhr, något som gjorde att hon tvekade lite inför nästa gång hon hittade kärleken. I programmet Renées brygga berättar hon att hon till en början var osäker på om hon skulle gå vidare med en ny relation, just för hennes tidigare erfarenheter.

– Till en början backade jag. Jag hade ju provat på det här med relationer och var rädd att det inte skulle fungera. Man investerar så mycket när man går in i en relation, har hon tidigare sagt till Aftonbladet.

Tilde och maken Thomas de Paula Eby.

Fjärde och sista barnet

Men hon vågade ta steget och tillsammans med Thomas har hon fått yngsta sonen Iliyah, och hon berättade även i programmet att det inte kommer bli några fler barn för hennes del.

– Vi hade hoppats på det. Men det blev inte så. Min kropp kanske bara var klar med den biten, vi undersökte det aldrig. Vi försökte och konstaterade att det inte verkade bli någonting. Några vänner sa att jag kanske borde göra IVF. Men nja… det är ingen kris på något sätt. Det hade varit kul och välkommet med ett till barn, men nu blev det inte så. Jag är glad och tacksam över de barn jag har, säger Tilde de Paula Eby i Renées brygga.

Foto: TT