Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tilde de Paulas skarpa varning till Carina Berg – efter obehagliga händelsen

26 maj, 2021, 17:00 
AvIndra Nordemar
Tilde De Paula menar att Carina berg ska vara försiktig.

Efter att Tilde de Paula klickat på en mystisk länk började bilder på okända personer spridas på hennes sociala medier. Då gick hon ut med en varning till Carina Berg.

Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

Den folkkära programledaren Tilde De Paula utsattes i april för en cyberattack. Det var hennes Instagram-konto som hackades, och bilder på okända ansiktet spreds då i hennes flöde.

”Unga killar som sände live från Ankara och en bombmatta av bilder på allt ifrån hiphop-artist till ung influencertjej. Stökig Instagram-helg för undertecknad. Jag har stått i tv och sagt det tuuuusen gånger. Tryck inte på länkar!!!”, skrev hon i ett inlägg efter att hon fått tillbaka kontrollen över sitt konto.

Carina Berg – nära att åka på samma smäll

Och samma sak kunde även ha hänt Carina Berg.

I det senaste avsnittet av hennes och Carolina Gynnings podcast "Gynning & Berg – hittar sig själva" berättar hon om hur hon blev kontaktad av en okänd kvinna som ville lära känna Carina.

– Man vill ju inte vara otrevlig och inte svara. Hon ville jättegärna ha mina bilder och hon ville gärna fortsatta vår kommunikation, men jag kände mest att vi inte har haft någon, säger hon skämtsamt.

Carina Berg och Carolina Gynning har varit bästa vänner i många år. Här programleder de Idol 2007 tillsammans.

Vidare berättar hon att hon ändå beslutade sig för att inte svara, och att hon är lättad över att hon inte vågade chansa. Carolina Gynning håller med bästa vännen om det.

Annons

– Nej, du svarar inte på det, säger hon bestämt.

Tilde de Paula Ebys varning till Berg

När Tildes konto blev hackat så kontaktade hon Carina Berg med uppmaningen att hon skulle vara försiktig.

– Jag fick ett sms från henne där hon bara ”Hej, om du får ett dm från mig där de ber dig trycka på en länk så klicka inte. För jag har blivit hackad”.

Carina stötte även på Tilde ute på stan efter att cyberattacken inträffat.

– Jag träffade Tilde de Paula på gatan. Helt plötsligt var det ju några turkiska ungdomspojkar som sände live på hennes konto och så lät de det där gå runt i umgängeskretsen i flera dagar. Hon berättade att hon hade fått ett mail och klickat på en länk och precis när hon klickat hade hon tänkt att ”fan det där var inte bra”. Men sen så dröjde det tre dagar innan hennes konto hackades, berättar Carina.

Foto: TT

Annons