Tilde de Paulas smärta i Nyhetsmorgon tv4

thilde de paula eby nyhetsmorgon tv4

Tilde de Paula Eby är en framgångsrik programledare med många tittarsuccéer i bagaget. Men bitvis har arbetstempot varit för tufft, även för henne. För Expressen har hon berättat om dagen då kroppen sa ifrån.

Tilde de Paula Eby, 47, är en folkkär och omtyckt programledare som har funnits med i tv-rutan i nästan hela sitt vuxna liv.

Häromveckan kom beskedet att hon och David Hellenius slutar leda det populära underhållningsprogrammet Let’s Dance och tittarnas besvikelse var stor. Men Tilde kommer fortfarande att synas i TV4, som en av programledare för nyhetssändningen “Efter fem” meda David satsar på succéformaten “The Masked singer”, som för första gången kommer att börja sändas i Sverige.

En dag sa Tildes kropp ifrån

Många beskriver Tilde som en riktigt “power-woman” som rattar tittarsuccér med träning, en sund livsstil och fyra barn. Men faktum är att livet inte alltid har varit en dans på resor. För några år sedan sa kroppen ifrån på riktigt. Tilde har själv berättat för Expressen att hon märkte av “klassiska trötthetssymptom” under sista tiden som programledare för Nyhetsmorgon.

– Man får ont i öronen, känslig hörsel, väldiga sömnproblem – man kan inte sova när man är trött och vaknar mitt i natten. Inte så att jag kände att det var någon fara men jag är inte dum i huvudet. Man behöver inte vara ett geni för att fatta att ”jag är nog ganska trött”, sa hon till Expressen tidigare i januari.

tilde de paula tv4

Tilde har alltid haft många strängar på sin lyra men för några år sedan sa kroppen ifrån.

Hon bestämde sig för att dra i handbromsen och boka av åtaganden i den annars så fullspäckade kalendern. Efter den här upplevelsen är helgerna heliga för programledaren.

– Jag funkar så att på helgen så vill jag ha en dag då jag inte gör någonting, jag vill bara ha pyjamasbyxor på mig hela dagen. Jag skulle kunna träna för det hjälper mig, men annars gör jag ingenting. Familjen får göra vad de vill, men jag ska bara ligga hemma i soffan eller sängen, det är min återhämtningsdag, berättar hon i samma intervju.

Foto: TT