Tilde lämnar rutan i TV4 – då händer det

Tilde De Paula Eby

Tilde De Paula är en folkkär programledare som i en ny intervju öppnar upp om valet att inte stanna i TV-rutan.

6 saker du inte visste om Tilde de Paula Eby!
0:40

Efter reklamen: 6 saker du inte visste om Tilde de Paula Eby!

(0:40)

Slå på ljud

Tilde De Paula Eby är en person som många förknippar med TV4 där hon bland annat lett När & fjärran, Saknad, Hela Sverige bakar, Spårlöst och Let's Dance.

Hon klev in i TV4-huset redan år 1997 men innan TV-karriären jobbade hon bland annat som pizzabagare, tidningsbud och även motorsågsförsäljare.

Efter 25 år på kanalen ser hon nu ett liv bortom TV-kamerorna.

Tilde öppnar upp om sina tvivel

I en intervju med Expressen berättar stjärnan om sitt yrkesliv och de funderingar hon haft kring att byta inriktning.

Hon har medverkat i många av TV4:s produktioner men berättar att hon inte blir nostalgisk av de program hon lämnat bakom sig.

– När jag har lämnat program så har jag ju gjort det av egen fri vilja. Jag har aldrig tvingats bort, jag har gjort det för att jag själv vill, och känt att jag har gett allt, och att jag inte ångrar någonting, säger hon.

Men karriärvalet att stå framför kamerorna är inte självklart och Tilde har på senare år även funderat kring att skola om sig.

– Då tänkte jag att jag skulle utbilda mig till läkare, jäklar vad ambitiöst. Men då fick jag veta att jag var för gammal. Det finns en övre åldergräns när man kan bli antagen på läkarlinjen, säger hon till tidningen.

Tildes val av att inte stanna i rutan

När hon får frågan om hon kommer stanna på kanalen fram till pensionen svarar Tilde:

– Inte i rutan. Jag tycker det är jättekul, men de senaste åren har jag jobbat mer som medproducent. Jag har blandat mig in mer och mer i produktionen, och känner kanske inte att jag behöver vara i rutan sen.

Stjärnan som vid flera tillfällen vunnit TV-priset Kristallen för bästa kvinnliga programledare kanske, med tiden, kommer synas mindre framför kameran.

Och vi kommer i alla fall sakna henne!

Foto: TT