Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Tilde tvingas be om ursäkt för sitt beteende i Efter fem – tittarna reagerar kraftigt

14 jun, 2024, 12:00 
Tilde de Paula tvingades be om ursäkt efter felet i Efter fems direktsändning.
Annons

Tilde de Paula har varit TV4 trogen i en herrans massa år. Hon har synts i en rad olika program och vet vad som krävs för att ro hem en direktsändning utan att darra på rösten.

Här är profilerna i "Efter fem"Brand logo
Här är profilerna i "Efter fem"

Sedan ett tag tillbaka har den folkkära TV4-profilen sitt eget nyhetsprogram i Efter fem. Aktualitetsprogrammet sänds på eftermiddagen och kan beskrivas som en förlängd arm till det morgonvänliga Nyhetsmorgon.

Där kamperar hon ihop med en rad andra profiler, som bland andra Henrik Alsterdal, Anna Brolin och Axel Pileby, och trion jobbar stenhårt för att kunna ge svenska folket det senaste nytt.

Annons
Tilde de Paula
Tilde de Paula är en av TV4:s mest erfarna programledare.TV4

Tildes miss i Efter fem

Men så ibland blir det fel. Tilde de Paula må vara erfaren som få, men även en programledare av hennes kaliber kan begå misstag som kräver en rättelse och en ursäkt.

Ett sådant misstag skedde i torsdagens sändning och Tilde, som trots allt jobbar på eftermiddagen, uppträdde aningen nyvaket när hon skulle förklara för tittarna vilken dag det var.

Ledigt stod hon och hälsade alla välkomna till sändningen den 13 maj. Alla som har någorlunda koll på kalendern vet ju att det är helt fel och att datumet passerat för längesen.

Annons

Ber om ursäkt

Otroligt nog noterade inte kollegorna Henrik Alsterdal och Maximillian Artell tabben. I stället stod de där och verkade köpa att det faktiskt var den 13 maj.

Men någon bakom kulisserna måste ha gjort Tilde medveten om misstaget. Några minuter senare bad hon nämligen tittarna om ursäkt och förklarade att hon hade tankarna på annat.

– Det märks att vi behöver gå på sommarledigt. Jag gick in i programmet med hull och hår och energi och konstaterade att det var den 13 maj. Den vakna tittaren vet att det är det absolut inte, det är den 13 juni, och jag behöver semester.

Tilde de Paula
Tilde de Paula behöver semester.Karin Törnblom/TT

Foto: TV4

Annons