Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Tildes utspel i direktsändning – tvingas be om ursäkt: "Första gången..."

07 aug, 2023, 09:30 
Felicia Plåt
Tilde de Paula Eby
Tilde fick säga till gästerna under senaste avsnittet av Tilde. Foto: TV4

Tilde fick nog i senaste avsnittet av "Tilde".

Annons

Tilde de Paula Eby är en av Sveriges främsta journalister och programledare. Hon har flera år av erfarenhet inom TV och har jobbat på TV4 under en lång tid.

Tilde De Paula Ebys stilresa genom årenBrand logo
Tilde De Paula Ebys stilresa genom åren

Tildes sommarjobb

Hon var en av de rullande programledarna i morgonprogrammet Nyhetsmorgon tillsammans med bland annat Peter Jihde, Steffo och Jenny Strömstedt. För några år sedan sa hon däremot hejdå till Nyhetsmorgon för att gå över till det nya eftermiddagsprogrammet Efter fem.

Här diskuterar Tilde tillsammans med sina kollegor som Anna Brolin de senaste nyheterna och världshändelserna. Det är många som verkligen älskar att se Tilde i TV-rutan, men under sommaren måste även Efter fem-gänget ta lite semester.

Men alla som är rädda för att sakna Tilde för mycket kan vara lugna, under sommaren kan vi nämligen se henne i sin egna talkshow Tilde. Det är på Junibackens terass som Tilde bjuder in gäster och musikgäster till sin rosa soffa för lite fredagsunderhållning.

Annons

Tildes utspel på gästerna

Under fredagens program var soffa full med stora stjärnor som artisten Tomas Ledin, poddaren Edvin Törnblom och författaren Jonas Bonnier. De hade flera intressanta samtal men efter en reklampaus hände något som Tilde aldrig varit med om förut.

Jonas och Edvin diskuterade om vilken av världsartisterna Taylor Swift eller Lady Gaga är bäst. Edvin som är ett känd Lady Gaga-fan trodde inte sina ögon när jonas uttryckte sin kärlek för Taylor Swift. Det blev lite högljutt och Tilde fick inte en syl i vädret under några minuter.

Tilde de Paula Eby
Tilde sa "Ni kan vara tysta" vilket hon inte sagt till någon gäst tidigare. Foto: TV4

Då sträcker hon fram handen mot dem och säger:

– Ni kan vara tysta!

Och plötsligt kommer hon på sig själv när hon ser gästerna lite paffa ansiktsuttryck efter den lilla tillsägelsen.

– Förlåt det är första gången jag säger så till gäster i soffan jag ber om ursäkt, säger Tilde och skrattar tillsammans med de andra gästerna.

Sedan kommer hon till saken och presenterar sin nästa gäst, Babben Larsson som ansluter sig till soffan.

Det är inte alltid lätt att styra en intervju när intervjugästerna har mycket att säga, men alla tog det med en klackspark och skrattade åt Tildes lilla utspel.

Annons