Tilldelas Diamantbollen 2021 – det här är Fridolina Rolfö

27 dec, 2021, 22:30 

Landslagsstjärnan Fridolina Rolfö är bäst i svensk damfotboll!

Annons
GUIDE: Kom igång med Svensk Dam Plus!
GUIDE: Kom igång med Svensk Dam Plus!

Fridolina Rolfö är 28 år gammal, men har redan hunnit med en hel del! Ikväll prisades landslagsstjärnan med Diamantbollen som Sveriges bästa damspelare 2021.

– Det är lite svårt att ta in, det är ofattbart men det betyder väldigt mycket för mig. Det är en glädje och stolthet, säger hon.

Under hösten började Fridolina spela i FC Barcelona, som rankas som världens bästa klubb på damsidan och dessutom vann Champions League i våras.

Fridolina Rolfö har vunnit flera priser

Recept.se Nyhetsbrev

Diamantbollen kan vara det största priset som Fridolina hittills tilldelats i sin karriär, men det är absolut inte det enda.

Under kvällen blev hon även utnämnd till "Årets forward" på damsidan. Något hon även blev utsedd till förra året, på fotbollsgalan ”Fotbollsåret 2020”.

Fridolina Rolfö vinner årets Diamantboll!

Fridolinas comeback – efter skadan

Men Fridolinas karriär har inte varit en dans på rosor. Under sensommaren var hon med och tog det tyska laget Wolfsburg till final i Champions League.

Annons

Men under finalmatchen skadade hon sig rejält och fick en ordentlig hjärnskakning. Därefter tog det flera månader av återhämtning innan Fridolina kunde återvända till fotbollsplanen.

– Det har varit väldigt tufft, det har varit många veckor jag har varit borta och veckor som jag inte har kunnat göra någonting alls. Så att gå ifrån att ligga i sin säng och inte kunna göra något till att spela fotboll igen gör mig väldigt tacksam och glad, har hon tidigare berättat för DN.

Stödet från pojkvännen och familjen

Fridolina har ett starkt stöd från sin familj. Hon har tidigare berättat att det var hennes storasyster som inspirerade henne till att börja med fotboll.

Även pojkvännen Simon Skott är Fridolinas största supporter.

– Jag tror att man är mer nervös på sidan än vad man är på plan, så är känslan när jag pratar med Fridolina, har han sagt till Expressen.

– Hon är rätt cool.

Annons