Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tina Nordströms stora familjebeslut: "Kommer ta lång tid"

30 nov, 2023, 15:00 
AvGabriella Hall

Mat-Tina berättar om familjesituationen.

– Flyttade och avslutade, säger hon till Amelia.

Annons

Med bara två avsnitt kvar till kröningen av landets nya bakmästare börjar årets upplaga av Hela Sverige bakar lida mot sitt slut. Som tidigare fem säsonger står stjärnkocken Tina Nordström i spetsen.

5 saker du inte visste om Tina NordströmBrand logo
5 saker du inte visste om Tina Nordström

Platsen programmet spelas in på skiljer sig dock från förut. För första gången sedan starten 2014 flyttade de från Taxinge slott. I stället spelades årets säsong in på Ulriksdals slott.

Förändringen för Tina Nordström och familjen

Det är inte den enda stora flytten för tv-kocken Tina. Under sommaren tog hon med sin familj sitt pick och pack och lämnade villaområdet i Helsingborg för att flytta till en stor 1800-talsgård en bit utanför staden.

Annons

Nu har Tina och maken Martin Holmqvist tillsammans med sina två barn 14-åriga Elsie och 17-åriga Albin hunnit bo på den gamla gården i några månader.

– Vi trivs. Hela familjen vet att vi är rätt, men sedan kommer det ta lång tid att bo in sig, säger Tina till Amelia.

Till skillnad från här sitter Tina och familjen vanligtvis inte på stolar hemma.

Trots att Tina har en matsal som rymmer 200 personer och ett uterum med långbord och massa stolar brukar familjen sitta någon annanstans.

– Ändå sitter vi i köket där vi har en köksö och två fåtöljer. På golvet brukar jag slänga ut stora grova kuddar i en massa roliga färger. Sedan sitter vi lutade mot skåpen. Kuddarna är sittvänliga och både katt, hundar och ungar får plats på dem.

Annons

Ja juste, på gården bor också hundarna Bonnie och Bella och katten Bosse.

Mat-Tina om att åldras och fylla 50

Flytten var inte heller det enda stora som skedde under sommaren. Tina fyllde även jämnt och inte vilken siffra som helst, hela 50 år!

– Jag tycker att det är rätt så skönt. Då flyttade vi till gård och avslutade något för att påbörja något annat. Jag gillar ålder. Så länge man mår bra är det rätt lugnt. Åldern gör en klok och lugn.

Foto: Karin Törnblom/TT

Annons