Tittarna äcklade av Erik Videgårds beteende i TV4 – stora ilskan
Erik Videgård har seglat upp och blivit hela Sveriges tv-kock. När han är med i Nyhetsmorgon vet man att det kommer bli en välmatad lektion i sann kockkunskap, med flera tips och tricks som är välbehövliga i hemmet och det vardagliga kök som hör bostaden till.
Den folkkäre kocken är känd för sin pedagogiska sida, hur man tydligt visar sin avsky mot köksredskap som vitlökspress och demonstrativt kastar den i soptunnan för att visa sitt missnöje.
– När man pressar vitlöken frigörs svavelämnen. Det luktar och smakar svavel. Om du använder ett rivjärn får du drag i vitlökssmaken, har Erik berättat.
Eriks succé i TV4-rutan
Som oftast är det programledaren Jenny Alversjö som rattar Nyhetsmorgon när Erik är i farten. Hon ställer frågar, lyssnar och blir, likt tittarna, fylld med kunskap.
De har även blivit goda vänner privat, vilket man märker på kemin i rutan, och det är inte helt sällan som Jenny berömmer Erik för hans pedagogiska sida och sätt att föra sig i TV4-köket.
Rasar efter beteendet
Även om Erik för det mesta hyllas för sina insatser i rutan, har det kommit in en hel del kritik. Kritiken har ofta handlat om att han inte tar av sig sina smycken när han lagar mat.
”Men FY, be kocken ta av sig ringar och klocka!!! Fruktansvärt ohygieniskt”, skrev en person på Facebook efter ett inslag i Nyhetsmorgon.
”Håller med dig. Tyvärr inte första gången. Skitäckligt han är trots allt lite av en känd kock och inte vet bättre. Vem vill äta av maten han lagat”, skrev en annan person.
Erik Videgårds svar
Erik Videgård håller själv inte med om kritiken. För Svensk Damtidning berättar han att det inte är samma sak att laga mat i tv som på restaurang och att han därför tillämpar andra regler.
– Det vi håller på med på Nyhetsmorgon är hemmamatlagning. Det har ingenting med restaurangmatlagning att göra. Jag vet inte hur många som tar av sig armband, klockor, ringar, desinficera händerna, sätter upp håret när man lagar vardagsmiddag hemma, säger han.
Foto: TT/TV4