Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittare i chock - bilder som inte skulle visas sändes ut i SVT: ”Ber om ursäkt”

19 jan, 2024, 14:30 

Morgonnyheterna i SVT bjöd på en riktigt pinsam miss – och visade gamla nyheter.

Annons

Från ”Go´morron Sverige” till ”Rapport Morgon”, ”SVT Morgon” och i dag ”Morgonstudion”. Ja, SVT har genom åren försökt med olika format för att konkurrera med Nyhetsmorgon och locka till sig morgontittarna.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Ibland kan det dock bli aningen förvirrande. Allt kan ju nämligen hända i direktsändning och när nyhetsankaret Karin Moberg skulle presentera ett inslag om att damlandslaget i fotboll missat OS i Paris.

Karin Moberg
Det blev en rejäl miss när nyhetsankaret Karin Moberg skulle läsa upp nyheterna.

Missen i SVT

De fotbollsintresserade tittarna blev aningen chockade när de tog del av ”nyheten”. Detta var nämligen inget nytt och scenerna var från ett gammalt inslag som sändes 1 december 2023.

Annons

– Vi ska till Nations League, efter förlusten mot Schweiz i fredags släcktes ju Sveriges dröm om OS i Paris. Men en match återstår – borta mot Spanien, säger nyhetsankare Karin Moberg.

”Ber om ursäkt”

Det dröjde över en timme innan SVT kunde erkänna sin miss. Då stod Karin Moberg där i rutan, förklarade att det hade skett en tabbe och bad om ursäkt över det inträffade.

– För er som satte morgonkaffet i vrångstrupen, trodde ni reste tillbaka i tiden under vår tidigare nyhetssändning. Så var det ju inte. Jag ber om ursäkt att ett gammalt sportinslag om Nation League gick ut i vår sändning, säger nyhetsankaret.

Magdalena Eriksson
En gammal intervju med landslagsspelaren Magdalena Eriksson rullade i SVT.

Foto: SVT

Annons