Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittare rasar efter bilderna i TV4: ”Mycket märkligt!”

27 mar, 2024, 11:00 
Nu säger tittarna ifrån – efter märkliga scenerna i TV4.
Annons
Anders Lundins trista besked – kastas ut ur RobinsonBrand logo
Anders Lundins trista besked – kastas ut ur Robinson

Ett gäng tappra själar har stigit i land på en öde ö i Filippinerna, redo att ta sig an utmaningar som tuffa väderlekar, hunger, svåra tävlingar och bubblande intriger.

Robinsons premisser kan de flesta vid det här laget: det gäller att överleva på ön i 42 dagar och hantera allt som kommer med ett liv på en öde, varm och tropisk ö.

De tittare som slog sig ned för lite kvällsmys framför tv:n i tisdags fick dock ett tråkigt besked. I programmet utspelade sig dramatiska scener som fick flera tittare att reagera kraftigt.

Anders Lundin kastar ut deltagaren

Programledaren Anders Lundin stegade fram längs sanden i sina sandaler. Hans ögon stannade på deltagaren Kemo Samateh, som fick höra att Robinson-veteranen ville prata allvar.

Annons

– Det är så att du har inte följt de anvisningar och den information du har fått om hälsa som ska göras förebyggande inför den här resan. Så din hälsa känns som att den inte är trygg här och du måste tyvärr avbryta ”Robinson”, säger Anders i programmet.

Kemo förklarade sedan hur det låg till.

– Jag har missat att ta väsentliga vacciner som jag bör ha tagit inför ”Robinson”. Jag hade fokuserat på covidvaccinet som jag tog, men jag hade missat de andra viktiga vaccinerna, säger han

Anders Lundin och Kemo Samateh
Anders Lundin tog Kemo Samateh åt sidan och förklarade att han behövde lämna Robinson.

TV4:s svar

Kemo hade då vandrat runt på Robinson-ön ovaccinerad i en vecka. Han hade också noterat att han fått flera myggbett och utslag på kroppen.

Annons

Caroline Norrby, exekutiv producent, säger till Aftonbladet att det är deltagarnas ansvar att se till så att man vaccinerat sig korrekt.

– En del vaccin, som exempelvis covidvaccinet, är obligatoriska och kontrolleras av myndigheter vid inresa. Vissa vaccin har vi utgått från att deltagarna tar enligt vår lista. Inte minst för sin egen hälsas skull.

Kemo Samateh
Kemo Samateh hade glömt att ta vissa vaccin inför Robinson.TV4

Tittare rasar efter händelsen

Men i TV4:s kommentarsfält i sociala medier är det flera tittare som är besvikna över händelsen – och många frågar sig hur kanalen inte kunde ha koll på vaccineringen.

”Hur kunde han få åka när han inte var fullvaccinerad? Och hur kom de på det nu när de varit där ett tag, verkar konstigt”, skriver en person.

”Mycket märkligt!”, skriver en annan.

”Så klantigt!”, skriver en tredje.

Kemo Samateh
Kemo Samateh tar farväl av sitt lag.TV4

Foto: TT/TV4

Annons