Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarilska efter Anders Pihlblads fråga i direktsändningen: "Urless"

21 nov, 2022, 11:00 
AvIbraheem Alsalman

Det blev minst sagt heta känslor när det nu snart vankas jultider.

Annons
5 saker du inte visste om Steffo TörnquistBrand logo
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

I mångas ögon väntar nu den bästa tiden på året!

Nämligen jultider och vad allt det innebär.

Julen handlar mycket om värme och kärlek. Man umgås med de man tycker om och äter god mat. Men med det kommer också utmaningar – och en hel del uppdrag.

Till exempel ska man förbereda julpynt.

Något som varje år väcker debatt och starka känslor.

För frågan dyker up – när får man börja julpynta egentligen? Vissa har tagit det till nya höjder när de börjar pynta vid månadsskiftet oktober/november. Andra ställer fram det till första advent.

Under söndagens Nyhetsmorgon blev det debatt om när man får börja julpynta. Programledaren Anders Pihlblad gästades av Ebba von Mecklenburg, före detta åldfru på Stockholms Slott.

Annons

– Nu kommer advent om en vecka och då tar man adventkalandern. Sista veckan före jul får man julpynta. Nu är det adventstider. Man förbereder sig för julen, säger Ebba von Mecklenburg.

Tittarilska efter Anders Pihlblads fråga i direktsändningen: "Urless"

Anders frågar sedan om det är okej att han ska börja julpynta på tisdag ( alltså imorgon).

– Nej, det tycker jag absolut inte, svarar Ebba von Mecklenburg skarpt och bestämd.

– Man förstör traditionen. Jag tycker det är ganska trevligt att inte allt kommer på en gång. Julen kommer egentligen på juldagen och den fortsätter till 20:e knut, för då dansar man ut julen.

I Nyhetsmorgonens inslag fick Julfantasten William Seth-Wenzel, fd världsmästare jujutsu och Robinson-deltagare, komma till tals också. Han började firandet i oktober – och det var något som Ebba von Mecklenburg, fd åldfru Stockholms Slott, tyckte var minst sagt märkligt.

Debatten väckte starka reaktioner på sociala medier och många valde att dela med sig av vad de tycker.

"När man vill. Det ska inte en tant i tv bestämma när det är rätt eller fel. Vi alla gör olika. Och jag gör mitt i oktober. Jag hsr mina traditioner och den där tanten kan ha sina...", skriver en användare.

"Jisses...I oktober vill jag bara ha höst och plocka svamp inte fira jul..man hinner ju vara urless till jul", lyder en annan kommentar.

Annons