Tittarilska mot TV4 efter beteendet i Nyhetsmorgon – Jenny Strömstedts chock

Tittarilska mot TV4 efter beteendet i Nyhetsmorgon – Jenny Strömstedts chock

Nyhetsmorgon-veteranen Jenny Strömstedt har gjort bort sig i direktsändning.

Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
0:40

Efter reklamen: Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

(0:40)

Slå på ljud

Nyhetsmorgon är ett av Sveriges populäraste program då det varje vecka både underhåller och förmedlar nyheter till hundratusentals tittare.

Storsuccén beror mycket på de uppskattade programledarna som är bland landets mest framstående tv-profiler, och Jenny Strömstedt är en av dem.

Numera syns hon i rutan på lördagsmorgnarna på egen hand. Men under den senaste sändningen hände något som fick tittarna att se rött.

Inslaget medan Jenny Strömstedt leder i Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon förmedlar inte bara nyheter, det bjuds bland annat på intervjuer och matlagning.

En återkommande profil är kocken Fredrik Eriksson. Denna gång var kycklingschnitzel med potatis på menyn.

– Det är intressant när man tittar i italienska kokböcker. Man förknippar inte riktigt potatis med Italien, men det finns en hel del potatisrecept, berättar han.

Rätten blev en succé i studion.

– Oj, jättegott!, utbrast Jenny efter att ha smakat rätten.

Men det var flera som reagerade på hur kocken hanterade kycklingen. Som de flesta vet är vitt kött något känsligare än rött. Det vill säga, det finns mer bakterier i en kyckling än i en oxfilé till exempel.

Tittarna rasar efter beteenden i Nyhetsmorgon

När kocken Fredrik inte tvättade händerna blev många tittare upprörda. På TV4:s Facebook–sida är det nu flera som är kritiska till inslaget:

”Bör man inte tvätta händerna när man håller på med kyckling? Tar ju i massa saker när han skurit och kladdat med den?????? När man står i TV och lagar mat får man nog tänka sig för vad man gör”"

”Dessutom torka dem direkt på handduken..”

"Ja, det är ju inte direkt vad man lärt sig....Har till och med fått lära mig att man inte ska skära kyckling på träskärbräda av hygieniska skäl”.

Foto: TV4