Tittarilska mot TV4 efter bilderna på Magdalena Forsberg: "Äckligt"

Tittarilska mot TV4 efter bilderna på Magdalena Forsberg: "Äckligt"

Magdalena Forsberg blev kränkt i tv. Nu ser tittarna rött.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
0:54

Efter reklamen: 8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

(0:54)

Slå på ljud

Skidskyttelegenden Magdalena Forsberg har vunnit hela sex VM-guld, men efter att hon la skidorna på hyllan har hon i stället gjort karriär i tv-rutan.

Bland annat är hon en av experterna i SVT:s Vinterstudion och vinstutdelare i Postkodmiljonären, men hon har också varit med i flera tävlingsprogram. 2013 kammade hon hem första plats i Mästarnas mästare och i fjol vann hon och Claes Elfsberg På spåret.

Förutom att hon är tillbaka i båset med Claes för att försvara titeln medverkar hon nu även i Sverige mot Norge.

I programmet fajtas skidproffs från grannländerna i olika moment – och om de förlorar så står de inför ett straff. Men nu är det många som menar att TV4 har gått för långt.

TV4:s agerande mot Magdalena Forsberg i programmet

Sverige och Norge har vunnit en säsong var, det står nu alltså 1-1 och efter denna säsong står det klart vilket land som tar ledning.

– Jag måste erkänna att jag är lite nervös. Det är 20 år sedan jag slutade, men duellen mellan Norge och Sverige är alltid speciell och motiverande, säger Magdalena till Hänt och fortsätter:

– Och vi är alla tävlingsmänniskor. Att bli tvåa är inte aktuellt och här är det samma sak som att förlora.

Efter varje förlorat moment blir lagen inte bara av med poäng utan de ska också straffas, och i det senaste avsnittet var det Sverige som förlorade. Norge höll då ett quiz om sig själva, och när motståndarna svarade fel fick de en stor hink med pasta och sås slängt i ansiktet och pudrade med mjöl som avslut.

Foto: Skärmdump TV4

Tittarnas stora ilska efter förnedringen i tv

Nu möts TV4 av kritikstorm på deras Facebooksida – dels för den mängd mat som slängs, men också för att det är rent av förnedrande.

"Jag förstår inte varför man KASTAR MAT på förlorarna, ett hån mot dom som svälter." skriver en upprörd tittare och får medhåll från flera andra:

"Hur kan Tv4 spela in och sända ett program, där man leker med mat???En annan gång sänds det en insamling för Världens barn, FY ni borde skämmas"

”Vuxna människor omoget, osmakligt, äckligt”

”Var tog debatten om kränkningar vägen? Den var ju ” glödhet” för några veckor sedan när några hockeyprofiler kom ut och berättade vad de varit med om. Hur tänkte TV4 när man rättfärdigar detta på bästa sändningstid? Sen om det är spagetti eller vad det nu kan vara är totalt ointressant”.

Foto: TT

LÄS MER: Gunde Svans beslut med frun – avslöjar i direktsändning

LÄS MER: Krister Henriksson chockar programledaren – hotar att lämna mitt under intervjun

LÄS MER: Loa Falkman och hustrun Rosy lurade på hela sin förmögenhet: ”Förlorade allt”