Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Tittarna i chock efter draget i Nyhetsmorgon – vädjar om förändring: ”Så jäkla…”

28 dec, 2023, 06:00 
Axel Pileby hyllas för sin insats i Nyhetsmorgon.
Annons

Nyhetsmorgon känns ofta som ett självspelande piano, men ibland händer det att tangenterna måste vila, tonerna bytas ut och melodin ersättas av en ny tonsättare och tv4-profil.

Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

För i juletider är det ju som bekant rätt vanligt att folk vill vara lediga. Programledarna i Nyhetsmorgon är inget undantag och då måste kanalen laborera om lite i schemat för att kunna göra programmet.

Därför har man under de senaste dagarna kunnat se Axel Pileby, som vanligtvis huserar i programmet Efter fem, stå vid Maria Forsbloms sida och vägleda tittarna genom nyhetsdagen.

Annons

Axel hyllas till skyarna

Där har han stått och tagit del av härliga julbakelser och rätter från köket, intervjuat människor och sett till att svenska folket fått sin beskärda del av Nyhetsmorgon under den rådande julfriden.

Det arbetet har han skött så bra att flera tittare nu kräver att han blir kvar och fortsätter styra skutan om morgnarna.

Tittarna vill se förändring

I TV4:s kommentarsfält på Instagram kryllar det av människor som vill berömma Axel för hans insats i kanalen – och som vädjar att han ska bli kvar på Nyhetsmorgon framöver.

Annons

”Jag tycker Axel skulle vara kvar på Nyhetsmorgon istället för "Efter fem" , sååå suverän programledare”, skriver en person.

”Att Maria är toppen i Nymo, det visste jag…. Och att Axel är toppen i Efter Fem, det visste jag också…. Men att han skulle vara så jädrans bra i Nymo var en glad överraskning”, skriver en annan.

”Hoppas Axel blir kvar på Nyhetsmorgon. Han är så jäkla bra!” skriver en tredje.

Maria Forsblom och Axel Pileby
Maria Forsblom och Axel Pileby har gjort succé tillsammans i Nyhetsmorgon.

Foto: TV4/Instagram

Annons