Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna rasar efter bilderna i TV4 – lämnar i tårar: ”När ska ni agera?”

16 jan, 2024, 19:30 
Deltagarnas sorg efter TV4-profilen Per Erikssons besked.
Annons

Säsong efter säsong lyckas Farmen locka deltagare som är otroligt sugna på att få prova på det traditionella bondelivet, omge sig med en massa djur och leva på ett sätt som i dag inte anses vara modernt.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Den här säsongen är inget undantag och programledaren Anna Brolin har återigen tagit på sig rollen som tävlingsledare, där hon med tydliga direktiv ger bönderna uppgifter och förklarar tävlingsreglerna.

Men programmet är ju så klart mycket mer än bara tävlingar och uppgifter, det är också ett experiment där människor med olika egenskaper och personligheter måste hitta ett sätt att leva tillsammans.

Annons
Anna Brolin
Anna Brolin är tillbaka som programledare i Farmen.

Deltagarna rök ihop direkt

Ibland är det inte så lätt. Då kan det uppstå en del konflikter och i årets säsong dröjde det inte länge innan deltagarna hamnade i luven på varandra. Den här gången på grund av Per Erikssons snarkningar.

– Jag har inte kunnat sova på flera nätter. Han är som en maskin. Han gör ingen paus. Han börjar snarka när han lägger sig och slutar när han vaknar, sa Alessia i programmet.

Det slutade med att Per bestämde sig för att sova på en soffa i köket. Efteråt var han besviken att gruppen inte kunde lösa det på ett smidigare sätt, en besvikelse som även andra deltagare kände.

Annons

– Det här har gjort mig jävligt förbannad flera gånger, jag pratar om det här med snarkning. Jag tycker att det är för jävligt att kasta ut Per, lägga honom på soffan här nere och sen sitta och babbla hela jävla natten. Jag tycker det är skitdåligt, sa Per Renström.

Per Renström
Per Renström blev rejält irriterad när han fick höra talas om behandlingen av Per Eriksson.

Chockbeskedet: Per Eriksson lämnar

Under söndagen fick Per Eriksson sin revansch när han blev utsett till storbonde. Lyckan blev dock kortvarig, då han bara en dag senare bestämde sig för att lämna programmet.

Annons

– Det är så att jag kommer att lämna, för att jag inte riktigt pallar det psykiskt. Men jag vill bara tacka för en jättefin vecka. Jag tycker att ni har gjort det fantastiskt bra, vi har gjort det tillsammans och jag är nöjd för det, säger Per Eriksson i programmet.

För Aftonbladet berättar han vidare om beslutet att lämna Farmen.

– Jag var inte beredd på att det skulle börja spelas så mycket så tidigt som det gjorde. Det blev fort grupperingar och pakter hit och dit, och jag tycker inte om när människor är taskiga mot varandra, Man fryser ut någon eller himlar med ögonen när någon pratar, eller beter sig illa. Det påverkade mig nog mer än jag trodde att det skulle göra.

Tittarna rasar: ”Värsta säsongen”

Och tittarna är inte helt nöjda med det tuffa klimatet som råder på Farmen. I TV4:s kommentarsfält på Facebook är flera besvikna över den behandling som Per Eriksson utsatts för.

Annons

”När ska ni som produktion visa att ni tar lite ansvar!? Beteendet där inne är ju vidrigt! Värsta säsongen hittills”, skriver en person.

”Vuxenmobbing på hög nivå! Exakt som i Robinson hur kan detta tillåtas”, skriver en annan.

”Synd att han lämnade”, skriver en tredje.

Per Eriksson
Per Eriksson har nu bestämt sig för att lämna Farmen.

Foto: TV4

Annons