Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna rasar efter händelsen i Nyhetsmorgon: ”Trodde inte jag hörde rätt först”

11 maj, 2023, 14:30 

Journalisten möts nu av hård kritik efter sitt uttalande i Nyhetsmorgon.

Annons

Sömndrucket och med en rykande kopp kaffe i handen sätter sig tv-tittarna framför Nyhetsmorgon för att del av de senaste händelserna i vår ständigt föränderliga omvärld.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Högt och lågt blandas i ett rasande tempo, tunga ämnen byts ut mot mer lättsamma, och för programledarna gäller det att hela tiden kunna växla mellan olika känslolägen.

TV4-profilerna Martin Järborg och Jenny Alversjö är veteraner och vana vid detta. Däremot gör det inte att de hamnar i skottgluggen för den kritik som ibland uppstår efter sändning.

Annons
Jenny Alversjö och Martin Järborg
TV4-profilerna Jenny Alversjö och Martin Järborg.

Journalisten Sara Kinbergs ord i TV4

Under torsdagen gästade journalisten Sara Kinberg studion för att prata om Beyonce-konserten hon upplevt dagen innan. Det var en närmast begeistrad Sara som försökte sätta ord på upplevelsen.

– Först och främst känner jag mig tacksam att jag fick vara med om det här. Det är jättemäktigt. Jag skulle säga att hon är den största artisten vi har, säger Sara Kinberg och fortsätter:

– Och så inleder hon sin världsturné i Stockholm och där satt man bland alla. Det var tonåringar, mammor, 60-åriga tanter och alla stod i gångarna och röjde. Det var ingen sittkonsert, det här.

Annons

Hårda kritiken efter orden

Det Sara inte visste där och då var att hennes ord skulle komma att leda till en diskussion i TV4:s kommentarsfält på Facebook. Många av tittarna tyckte nämligen att det inte var okej att slänga sig med ”60-åriga tanter”.

”Sara Kinberg: 60-åriga tanter... Vilket nedlåtande uttryck! Vet du inte att 60 är det nya 40? Jisses så förlegat och fördomsfullt! Tänk om! Skulle vilja tillägga "lilla gumman" för att smocka tillbaka...”, skriver en person.

Annons

”Ja, mycket! Trodde inte jag hörde rätt först”, skriver en annan.

”Verkligen nedlåtande!! Satte kaffet i halsgropen när jag hörde det! Så Dåligt uttryckt”, skriver en tredje.

Sara Kinberg
Journalisten Sara Kinberg fick hård kritik efter sändningen av Nyhetsmorgon.

Foto: TV4

Annons