Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna rasar efter inslaget i Nyhetsmorgon: "Rätt fånigt"

14 okt, 2022, 11:30 
AvIbraheem Alsalman

Det är tuffa tider för de flesta hushållen när det gäller ekonomin!

Annons
5 saker du inte visste om Steffo TörnquistBrand logo
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

Ingen kan väl ha missat hur dyrt det har blivit att handla mat numera.

Inflationen har stigit till rekordnivåer och många hushåll runtom i landet kämpar med att hålla ekonomin i balans.

Enligt en färsk undersökning från SEB har en av tre personer svårt att klara av en större extraavgift just nu. En buffert är något de flesta vet att man ”bör ha” för att klara av oförutsägbara utgifter – men som alla inte har.

Under onsdagen tog TV4:s omåttligt populära Nyhetsmorgon avstamp i det ekonomiska läget landet befinner sig i nu. Privatekonomen på SEB Américo Fernández, gästade programmet och förklarade mer:

– Oroväckande att var tredje svensk inte kan klara av en extraavgift. Det beror på hur man bor och vilket typ av jobb man har. Om man bor i södra Sverige och har kanske en villa så kommer vintern vara tuff till följd av den tuffa elkrisen med stigande priser.

Annons

Tittarna rasar efter inslaget i Nyhetsmorgon: "Rätt fånigt"

– Det finns nästan alltid lite utrymme att kunna spara. Vi måste konsumera mindre, kanske skära ner på streamningstjänster. Det går att förhandla ner räntan och att till exempel göra matlådor, säger Américo Fernández.

Inslaget och intervjun, som gjorde av populära programledarduon, Soraya Lavasani och Martin Järborg, väckte stor uppmärksamhet, och det tog inte långt tid innan kommentarerna började rassla in på Nyhetsmorgonens Faceobook-sida.

"Det är alltid så lätt att säga. När man har tillräckligt själv", skriver en användare och får medhåll av många andra.

"Rätt fånigt att uppmana till sparande då det är väldigt många som inte har den möjligheten idag. Tycker råden på Nyhetsmorgon riktar sig endast till familjer med högre inkomster", lyder en annan kommentar.

Det som vi kan slå fast är ett vi har tuffa tider framför oss. Den här vintern kommer slå hål på många hushåll och det återstår att se hur välutrustat de svenska hemmen egentligen är när det gäller ekonomi.

Annons