Tittarna rasar mot ändringen i På Spåret: "Total katastrof"

På Spåret

Tittarna rasar mot en ändring i SVT-succén På Spåret.
5 skandaler i "På spåret"!
Slå på ljud

På Spåret är en institution i tv-världen. Just nu körs den fjortonde säsongen av programmet, som lockar i genomsnitt 2,7 miljoner tittare per avsnitt.

Men alla är inte nöjda med produktionen. Vissa menar att programmakarna begått ett stort misstag med en ändring av upplägget.

Ilskan mot ändringen i På Spåret

Det rör sig om den så kallade "tysta kupén". Det är en funktion som funnits på SVT Play och som ger tittarna möjlighet att ta bort ljudet från burarna – allt för att man ska kunna vara med och gissa utan att "få hjälp" från deltagarna.

Men funktionen finns inte kvar länge, vilket märks på reaktionerna på På Spårets officiella Instagram-konto.

"Jättetråkigt att ni tagit bort tyst kupé", skriver en användare.

"Total katastrof", skriver en annan.

"Men varför har ni tagit bort tyst kupé?! Hur ska man nu kunna tävla hemma? Ni tog ju bort det för några år sedan och fick kritik, tog tillbaka det, alla blev glada. Så tar ni bort det igen?", skriver en tredje.

"Ta tillbaka tyst kupé!!", skriver en fjärde.

"Vart har tyst kupé tagit vägen?!??!", skriver en femte.

"Men ta tillbaka tyst kupé!", skriver en sjätte.

"Så himla himla HIMLA tråkigt att tyst kupé är borttaget. Gör att halva nöjet försvinner för att vara ärlig! Känns hopplöst att ens gissa i resorna eftersom man ofta får det spoilat så fort. Snälla ta tillbaka det!", skriver en sjunde.

"Intresset svalnade fort"

Det här är en bekant ilska för SVT:s del. Faktum är att man tog bort den tysta kupén redan 2018 och möttes även då av arga protester.

– Det var helt enkelt så att det var väldigt få som använde det, intresset svalnade väldigt fort, har producenten Charles Franz sagt i en intervju med Expressen.

– Nu när vi ser att folk börjar efterfrågade igen blir vi lite förvånade. När vi ser att det finns intresse kan vi absolut överväga att göra det till nästa säsong igen. Vi trodde inte folk ville ha det, men det är bara roligt om vi hade fel.

Då, 2019, valde man att ta tillbaka funktionen, som alltså är borta nu igen.