Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna rasar mot Nyhetsmorgon – ilskan efter beteendet: ”Äckligt”

28 maj, 2023, 14:00 

Inslaget i Nyhetsmorgon får tittarna att reagera direkt.

Annons

Erik Videgård är en välkänd kock. Tack vare sina matlagningskunskaper har kunnat ha konstformen som sin profession och i dag driver han flertalet restauranger runt omkring Stockholm.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Han är även en återkommande kock i Nyhetsmorgon, där han ofta ger tips och råd om hur man ska tänka vid diverse händelser som dyker upp när man står i köket och ska laga mat.

I lördagens avsnitt av Nyhetsmorgon stod han, som så många gånger förr, tillsammans med programledaren Jenny Alversjö och försökte förklara hur man skulle tänka vid lökhackning.

Annons
Jenny Alversjö I Nyhetsmorgon
Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon.

Erik Videgårds ord i Nyhetsmorgon

Den här gången är förklaringen tämligen enkel. För att lyckas med lökhackningen, enligt Erik Videgård, gäller det att ha en vass kniv till sitt förfogande – en kniv som inte nötts ner av en diskmaskin.

När Jenny får höra talas om den enkla lösningen är hon nästan förbluffad och uttrycker: ”Är det inte svårare än så?”. Och det är det inte, enligt den berömda kocken.

– Nej, ta hand om kniven, använd ett bryne då och då för att bryna kniven. Det behöver inte vara jättesnabbt, utan du kan göra lugnt och fint, säger Erik Videgård och visar hur han omsorgsfullt bryner kniven.

Annons
Erik Videgård
Erik Videgård förklarar hur viktigt det är med en vass kniv när man hackar lök.

Tittarna rasar: ”Äckligt”

Men det är inte själva lökhackningen som många av tittarna har reagerat på. Flera har noterat att han bär en plasthandske vid matlagningen, något som en del tycker är märkligt och ofräscht.

”Varför har han handskar på sig?. Det räcker att tvätta sig noga om händerna”, skriver en person i TV4:s kommentarsfält på Facebook.

”Precis, äckligt med massa plast”, skriver en annan.

Hårda kritiken: ”Man tar av sig smycken”

Andra tittare har noterat att Erik Videgård även bär en massa smycken och att det förmodligen är därför som han tagit på sig en plasthandske.

Annons

”Hygien. om du bär smycken så är de samlingar för bakterier. därför använder många kockar engångshandskar efter de tvättat händerna. inte konstigare än att kirurger gör det. dessutom kan du ha småsår som även om du tvättar i sprit kan innehålla bakterier. handskar stoppar allt”, skriver en person.

”Man tar av sig smycken om man är det minsta hygienisk. Så tycker jag. Byter de handskar hela tiden mellan de tar i olika livsmedel då- grönsaker- kött etc ?. Plast ska man undvika av anledning- ja det känner du till…”, skriver en annan.

Jenny Alversjö och Erik Videgård
Jenny Alversjö och Erik Videgård.

Foto: TV4

Annons