Tittarna rasar mot Steffo efter beteendet i sändning: ”Förlöjligar”

20 jan, 2023, 15:00 

Steffo Törnquists får hård kritik för sitt utspel i Nyhetsmorgon.

Annons

Steffo Törnquist har med åren blivit till en gigant. Han tillhör en av de mest erfarna programledarna i Nyhetsmorgon och har blivit rejält omtyckt samt hyllad av tv-tittarna.

5 saker du inte visste om Steffo Törnquist
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

Men ibland kan även den mest folkkära programledaren få kritik. Det har nu inträffat Steffo, då han i samband med dagens sändning kommenterade protesterna mot regerings pensionsreform.

Att höja pensionsåldern från 62 till 64 till år 2030 är inget som befolkningen är speciellt nöjda med. Enligt opinionsundersökningar är två tredjedelar kritiska till beslutet, vilket lett till storstrejk och demonstrationer i landet.

Protester i Frankrike
Pensionsreformen i Frankrike uppskattas inte av fransmännen.

Steffo Törnquists utspel: ”Åldras de i förtid?”

Det är inte första gången som Frankrike drabbats av vilda protester. Den statliga pensionen ligger fransmännen varmt om hjärtat och varje gång en regering försökt ändra pensionssystemet har det väckts kritiska röster.

Annons

Men Steffo Törnquist, som är 67 år, verkar ha svårt att ta in varför fransmännen är så upprörda.

– Det var ju otroligt oroligt igår. De har en idé att man ska höja pensionsåldern från 62 till 64 och de har gått helt bananas i Frankrike, säger han i Nyhetsmorgon och fortsätter:

– Vad är det med fransmännen? Åldras de i förtid eller? Varför orkar de inte jobba efter 62?

Hårda kritiken: ”Förlöjligar”

Några av tv-tittarna blev märkbart irriterade över Steffos ord och tyckte han gjorde sig lustig över den pensionskamp som pågår i landet.

”Steffo förlöjligar fransmännen och deras strid för bevarad pensionsålder. Lätt att ha åsikter när man sitter på en journalistrumpa och inte har en aning om vad kroppsarbete och förslitningsskador innebär!”, skriver en person.

”Kanske Steffo borde gå i pension”, skriver en annan.

Sofia Geite och Steffo Törnquist
Sofia Geite och Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon.

Foto: TT/TV4

Annons
Annons