Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna rasar mot SVT efter beslutet om Pia Herrera – tvingas gå efter fem år

15 maj, 2022, 05:00 
AvIndra Nordemar

Det sista avsnittet av Go' kväll med Pia Herrera sändes på lördagen. Nu är många besvikna på SVT efter beslutet att låta henne gå.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

I februari fick Go' kväll-programledaren Pia Herrera ett oväntat besked av SVT.

– Några veckor före jul fick jag en chock när vår gruppchef sa att de självklart ville skriva kontrakt med mig för hela 2022, men att det blir mitt sista år. Jag förstod ingenting, vad då sista?, berättade hon då för Aftonbladet.

Hon fick tvingades ta ett beslut om att fortsätta i programmet året ut, eller sluta redan innan sommaren. Hon valde då att inte förlänga kontraktet, och på lördagen sändes det sista avsnittet med Pia som programledare i Go' kväll.

– När jag senast var uppe och gjorde program för ett par veckor sedan var det jättejobbigt. Det kändes oerhört sorgligt och jag började faktiskt gråta tre gånger på en arbetsdag, det liksom bara kom, berättar Pia för Expressen.

Annons

Programledaren Pia Herrera tvingas bort från Go' kväll

Pia vågade inte riskera att stå utan jobb i början på nästa år, utan kände att det är bäst rent ekonomiskt att satsa på annat redan nu.

Enligt Go' kvälls ansvariga utgivare Bengt Strombro ska det ha handlat om att de inte lyckats komma överens, men att Pia skulle stanna inom SVT.

”Pia har haft en tidsbegränsad anställning. Vi ville väldigt gärna fortsätta att jobba med Pia efter det, men tyvärr kunde vi inte hitta en lösning som fungerade för båda parter. Vi tycker det är jättetråkigt att tappa Pia, men är glada att hon fortsätter inom SVT.”, skriver hon i ett mejl till Expressen.

Men Pia har inte fått någon ny tjänst, och i september går även hennes kontrakt med Morgonstudion ut, vilket i nuläget innebär att hon då lämnar SVT, och hon utesluter inte heller att lämna tv-branschen helt.

Tittarilska mot SVT efter beslutet

Nu är det många som rasar mot SVT, då de menar att kanalen gjort helt fel i sitt beslut att släppa Pia från Go' kväll.

Annons

På Svensk Damtidnings Facebook-sida väller de ilskna kommentarerna in:

"Så sorgligt En duktig påläst journalist ska försvinna ur rutan Många kommer sakna dig"

"Det är så sorgligt och så dumt! Denna pärla borde verkligen fått vara kvar! Tänk till och tänk rätt SVT"

"Den bästa, SVT hur tänker Ni??"

"Undrar vad kanalen håller med på, hon är sååå bra o trevlig"

"Ett stort misstag av SVT att inte ta tillvara på en så duktig medarbetare, hon är den absolut bästa programledaren i Gokväll."

Framtiden är oviss för Pia, men hon kommer att fortsätta inom radio, och förhoppningsvis får vi se henne i rutan framöver!

Foto: TT

Annons