Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna rasar mot TV4 efter händelsen i Masked singer-finalen: "Katastrof"

21 maj, 2022, 14:00 
AvIndra Nordemar

Många är upprörda efter finalen i Masked singer.

Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

På fredagskvällen var det äntligen dags för de tre sista kändisarna i Masked singer att ta av sig sina masker.

Gissningsleken som har pågått sedan i mars har engagerat miljontals svenskar. Efter att konceptet kom till Sverige i fjol blev det snabbt ett av TV4:s populäraste underhållningsprogram, och vann även en kristall i kategorin.

Men under gårdagens final var det många som fick sig en chock när vinnarens, eller vinnarnas, identiteter avslöjades.

Nu rasar tittarna mot TV4.

Oväntad utgång i Masked singer 2022

Varje vecka har tittarna försökt gissa sig fram till vem som döljer sig bakom de extraordinära dräkterna, som under tävlingens gång gått under namnen: Mjukglassen, Fru Kanin, Riddaren, Spelmannen bland många fler.

Annons

Och det har visat sig att Arantxa Alvarez, Mona Sahlin och Peter Magnusson varit några av de som gömt sig bakom en mask – och i går röstade publiken fram vinnaren: Marcus & Martinus aka Spelmannen.

Men de unga artisterna kommer från Norge, vilket det nu är många som reagerar på. Det heter ju trots allt Masked singer Sverige, därför menar flera att kändisar utanför landets gränser inte ens funnits på kartan när de försökt luska fram de hemliga identiteterna.

Tittarilska mot TV4 efter finalen i Masked singer Sverige

Nu väller ilskna kommentarer in på TV4:s Facebooksida, och det flesta följer i liknande spår:

"Otroligt besviken, hur kan TV 4 göra så här, vi pratar om ett svenskt program där man förutsätter att de tävlande är svenska, de som man kan relatera till, detta var katastrof, så besviken efter att följt programmet från avsnitt 1 och haft egna spekulationer, riktigt dåligt, ni kommer mista många följare pga detta, hela nöjet bara föll"

Annons

"Besviken, hur ska man kunna gissa att det är små pojkarna, tycker de skulle diskas, det ska väl bara var en person men de tog varannan sång"

"Fel att två stycken ska tävla i en dräkt och dessutom från Norge."

"Tycker mig se att det står Masked singer SVERIGE! Vad gör då två norska killar i det programmet? De var ju helt otroligt duktiga, men det är inte helt rätt. För mig var Tareq vinnaren!"

"Som vi har gissat på denna spelman! Han som sjöng så bra. Sen visar det sig vara två personer och de är inte från Sverige utan från Norge. Där försvann det roliga med att programmet."

"Sååå tråkigt att norrmän var med. Inte lätt att gissa då. Dåligt tv4 . Blir nog inget mer masked Singer för mig."

Foto: TV4

Annons