Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna reagerar direkt efter TV4:s miss – tvingas be om ursäkt

27 sep, 2023, 11:30 

Tvingas pudla direkt efter missen.

Annons

Postkodmiljonären har i flera år varit ett välkommet sällskap hos alla vetgiriga svenskar. Vid rodret har programledaren Rickard Sjöberg suttit, rattat programmet som om det inte fanns någon morgondag och bevittnat flera pengaregn.

Rickard Sjöberg om olyckan – fick gå gipsadBrand logo
Rickard Sjöberg om olyckan – fick gå gipsad

I över 18 år har han suttit i stolen, ställt frågor om olika saker och med spänning väntat på att den tävlande ska komma med sitt svar. Åren har också gjort att hon blivit extremt erfaren och det ser inte ut att ta slut inom någon snar framtid.

– Det är otroligt, jag tror vi är uppe i 1 400 program. Jag är otroligt tacksam för mina år som har förlupit där. Det var många som var på mig efter bara något år och sa ”hur länge ska du göra det här?”. Jag svarade att jag trivs. Folk är lärare i 40 år, det är ingen som tjatar på dem att de måste byta jobb, säger han till Aftonbladet.

Rickard Sjöberg
Rickard Sjöberg.

Tittarna reagerar direkt

Man skulle kunna tro att programmet är ett väloljat maskineri, ett självspelande piano, men ibland händer det att det blir fel. Varje söndag lägger programmet ut en fråga på Facebook och tittarna får chansen att gissa rätt svar.

Annons

Men när det rätta svaret inte finns med bland alternativen är det så klart väldigt svårt att gissa rätt. Det hände när man i söndags frågade man tittarna: ”Vilken titel har statschefen i Oman?” och bjöd på svarsalternativen: Kung, president, statschef och emir.

Detta fick flera tittare att reagera kraftigt i kommentarsfältet och påpeka att TV4-programmet hade gjort fel.

”Tryckfelsnisse har visst varit framme!”

”Han var ju sultan, det finns ju inte med på bilden”, skriver en person.

”Varför står det statschef på C i bilden? Det var ju sultan, skriver en annan person.

Och sultan är det rätta svaret. I en kommentar väljer även kanalen att bekräfta misstaget och pudla: ”Oops, tryckfelsnisse har visst varit framme! Du har helt rätt i att det borde stå sultan där, och att det är rätt svar!”.

TV4:s blunder
Ja, hur var det egentligen? TV4:s miss får nu folk att reagera.

Foto: TT/Facebook

Annons