Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna reagerar starkt – efter Erik Videgårds beteende i TV4: ”Sluta!”

16 okt, 2023, 07:30 
Erik Videgårds beteende i TV4 får Jenny Alversjö och tittarna att reagera direkt.
Annons

De vetgiriga tittarna söker sig sömndrucket till Nyhetsmorgon för att ta del av de senaste händelserna. Här lyckas de folkkära programledarna parera mellan högt och lågt, lyfta tragiska och glada nyheter.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Något som är extra uppskattat är när kocken Erik Videgård befinner sig i studion för att dela med sig av sina gastronomiska kunskaper och tipsa om kökshändelser som han reagerat på de senaste åren.

Tidigare har han bland annat attackera vitlökspressen, anklagat köksredskapet för att hämma vitlökens krafter och markerat genom att slänga den i en soptunna.

– När man pressar vitlöken frigörs svavelämnen. Det luktar och smakar svavel. Om du använder ett rivjärn får du drag i vitlökssmaken, har Erik Videgård berättat.

Erik Videgård
Erik Videgård.

Erik Videgårds nya uppmaning

Oftast är det programledaren Jenny Alversjö som kamperar vid Erik Videgårds sida, lyssnar och ställer relevanta följdfrågor när han väljer att kritisera ett köksbeteende som många svenskar vant sig vid.

Annons

Nu är han framme med sågen igen – och den här gången är det finmalen svartpeppar som får sig en slev av den berömda kocken.

– Alltså, smakerna försvinner direkt! Det är ju damm! Damm! säger Erik Videgård och börjar blåsa intensivt för att visa hur lätt svartpepparn försvinner i luften.

Jenny Alversjös reaktion: ”Jaha!?”

Han förklarar vidare att finmalen svartpeppar inte är bra för någonting. I stället uppmanar han alla i köket att använda en kryddkvarn för att få fram de bästa smakerna.

För att visa hur illa han tycker om finmalen svartpeppar, väljer han att sula iväg hela burken. Till skillnad från vitlökspressen har finmalen svartpeppar inte ens en plats i soptunnan.

– Jaha, där slängde vi bort den? säger en aningen chockad Jenny Alversjö.

– Bort! svarar Erik.

Tittarnas dom: ”Du är helt underbar”

Erik Videgårds beteende i rutan har inte bara fått Jenny Alversjö att reagera. Även tittarna har i TV4:s kommentarsfält hört av sig om händelsen – och vilken befrielse det är att se en kock som Erik i rutan.

”Han är ju sååå fantastisk rolig i lärorik”, skriver en person.

”Hur härlig är denna människa”, skriver en annan.

”Du är helt underbar. Helt rätt. Oavsett svartpeppar eller vitlök”, skriver en tredje.

Foto: TV4/Instagram

Annons