Tittarnas ilska efter Nyhetsmorgon: "Totalt sinnessjukt"

Tittarnas ilska efter Nyhetsmorgon: "Totalt sinnessjukt"

Tittarna rasar efter ett inslag i dagens program av Nyhetsmorgon.

Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!
Slå på ljud

Varje morgon slår hundratusentals svenskar på teven för att ta del av aktuella nyheter i Sveriges största morgonprogram, Nyhetsmorgon.

Innehållet är både högt och lågt men ibland är vissa inslag lite extra känsliga, vilket kan väcka starka reaktioner hos det stora antalet tittare. Efter söndagens program var det nämligen flera som var mycket upprörda.

Skansens beslut – har avlivat alla vargar

Nyheten om att fyra friska vargar på Skansen har avlivats kom redan på onsdagen då det lyftes fram av Tilde de Paula i Efter Fem.

Yvonne Nordling, avdelningschef på Skansen, fanns då med på länk och berättade om beslutet som tagit flera år att komma fram till.

– Det har varit ett jättetufft beslut att fatta, att avliva de här vargarna. Och det är en del av en dialog som har pågått under flera års tid för att arbeta mer med artbevarande insatser där vi tror att Skansen kan göra mest nytta. Och det innebär då också att vi kommer att förbereda plats för att introducera fjällräv under våren 2022, förklarade hon.

– Vi har tittat på att omplacera vargarna vilket såklart hade varit vårt första alternativ att göra, men tyvärr finns det inga andra djurparker som tar emot varg. Och det är inte heller ett alternativ att placera ut de i naturen.

Tittarna rasar efter Nyhetsmorgons inslag om vargarna

Nyheten har upprört många och diskussioner och ilska mot djuparken har spridits på sociala medier, där många menar att det är djurplågeri och att de kommer bojkotta Skansen för gott. Därför valde även Nyhetsmorgon att ta upp händelsen.

Efter programmet har nu flera tyckt till på deras Facebook-sida:

"Djurparker överhuvudtaget är totalt sinnessjukt. Förstår inte människans behov att att titta på djur i fångenskap"

"Man märker vilken sida både Skansen och TV4 är på i t ex sommarkattsfrågan. Djur är i deras värld en slit och slängprodukt. Märkligt kan tyckas."

"Det är så sjukt sorgligt..."

"Vidrigt som hjärtskärande liksom rösterna i dagens program."

Foto: TV4

LÄS MER: Ilskan mot Nyhetsmorgon – nu klarar tittarna inte av mer

LÄS MER: Steffo Törnquists vädjan – vill byta ut Jenny Strömstedt efter missförståndet

LÄS MER: ”Sommardoktorn” i TV4: här är hans okända förflutna – därför känner du igen honom!

LÄS MER: Soldoktorns chock i direktsändning! Händelsen med Soraya