Tittarnas ilska mot Steffo – efter beteendet i direktsändning: "Skäms!"

27 maj, 2022, 17:00 

Många tittare är arga och besvikna efter händelsen i Nyhetsmorgon.

Annons
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

Steffo Törnquist, 66, är en av våra mest folkkära programledare. I många år har han varit en av profilerna som lett Nyhetsmorgon i TV4.

Vi ser honom ofta i rutan med sin parhäst Jenny Strömstedt, 49, och ibland även med andra TV4-kollegor.

Steffo är även väldigt aktiv på Instagram, där han delar med sig av sitt härliga liv. Oftast blir han bemött med kärlek och komplimanger från följarna där – men ibland får han även negativ kritik.

Recept.se Nyhetsbrev

Ilska mot Steffo Törnquist – efter beteenden i tv

På torsdagen ledde Steffo Nyhetsmorgon tillsammans med Sofia Geite, 40.

I vanlig ordning gick man igenom en stor blandning ämnen: allt ifrån kriminalitet till film och trädgårdsarbete.

Men ett specifikt ämne som togs upp i programmet har nu rört upp mycket känslor hos många tittare.

Annons

I Nyhetsmorgons kommentarsfält har flera personer uttryckt besvikelse och ilska över att programledarna pratade om gåslever.

"Jag föreslår att alla googlar foton på hur gåslever tillverkas för att ätas av människor. Ett övergrepp på djur utan gränser. Inom loppet av ett par sekunders tvångsmatas djuret med ett halvt kg föda för att manipulera levern till en grotesk tillväxt, flera gånger om dagen. Vill du ha ett rör nerkört i halsen när någon håller fast dig och kör ned mat i magen? Gör ej reklam för djurplågeri snälla", skriver en upprörd tittare.

"Men det kanske är dags att sluta hymla. När det gäller gässen är grymheten och cynismen så total att det är svårt att ta in. Inte bara utsätts de för att fjädrarna slits av deras kroppar, de tvångsmatas dessutom med ett kallt stålrör rakt ner i halsen för att producera en annan lyxvara: gåslever. De avsedda skadorna av denna tvångsmatning är att gåsens lever sväller till tio gånger sin normala storlek, vilket gör den lagom fet och len för att passa mänskliga läckergommar", skriver en annan tittare och fortsätter:

Annons

"De mindre avsiktliga skadorna är sprucken matstrupe, invärtes sår, trängda inre organ, svårighet att andas, utslag och sår. Gåsen slaktas strax innan levern blivit så stor att den nästan spricker. Detta djurplågeri är förbjudet i Sverige, men försäljningen av produkter framställda på detta vis är däremot fullt tillåten. Vi är inte ensamma om denna dubbelmoral. Skäms steffo!!!"

Annons