Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Tittarnas kritik mot juryn efter händelsen i Masked Singer: "Så dåligt"

14 maj, 2022, 13:00 
Yohio, David Hellenius och Pernilla Wahlgren i Masked Singer
Avslöjandet i Masked Singer fick tittarna att reagera.
Annons
Mysteriet i ”Masked singer Sverige”!Brand logo
Mysteriet i ”Masked singer Sverige”!

Masked Singer närmar sig final, och strax ska det avgöras vilken förklädd kändis som egentligen är bäst. Under säsongen har riktigt oväntade profiler dykt upp bakom maskerna. Vad sägs om Lasse Holm, Mona Sahlin eller Malin Berghagen?

Under gårdagens program fick två stycken deltagare lämna tävlingen och ta av sig masken, men det är en specifik kändis som fått tittarna att reagera.

Tittarnas kritiska ord

Igår fick två stycken karaktärer ta av sig maskerna. Sjöjungfrun och Mjukglassen fick tacka för sig, och avslöja sin sanna identitet. Bakom den förstnämnda var det artisten Yohio, och Mjukglassen spelades av programledaren Arantxa Alvarez.

Arantxa Alvarez har faktiskt tagit av sin masken redan innan i programmet, eller rättare sagt, varit utan mask. Hon är nämligen programledare för eftersnacket Unmasked Singe!

Men det är inte det tittarna reagerat över, utan Yohio. Han slog igenom i Melodifestivalen 2013, och tog Sverige med storm! Och att det var just Yohio bakom masken menar tittarna var så pass uppenbart, att något är lurt när juryn inte kunde gissa det. Vissa går till och med så långt och menar att det är uppgjort.

Annons

"Att de inte kunde komma på Yohio känns som ren skådespeleri, uppgjort." Skriver en användare.

"Tror jag med. Hördes ju lång väg att det va yohio" Håller en annan med.

"Jag är oerhört förvånad över att de inte gissade rätt efter alla ledtrådar och rösten." Gör en tredje användare tydligt.

"Alla fattade förutom juryn" Menar en fjärde.

"Sedan första uppträdandet har jag hävdat Yohio. Förstår inte en sådan luttrad jury som dessa inte hörde att det var en kille. Halva Sverige gissade på Yohio efter första programmet." Tycker en femte användare.

"Hade gissat på det från första början, fattade inte att panelen inte fattade d..." Skriver en irriterad sjätte användare.

Men det finns även dem som visst tyckte Yohio var en klurig nöt att knäcka, och menar att det inte var konstigt att juryn inte listade ut det.

Skandalen: Kändisarna påstås ha läckt i förtid

Det har stormat en del kring Masked Singer, och nyligen kom nyheter som skakade om programmet rejält. Det är av stor vikt att alla som döljer sig bakom masken förblir hemliga, både för juryn och publik, av det enkla skälet att det är hela programidéen.

När en lista spreds på nätforum, som utgav sig för att vara facit på vilka som dolde sig bakom maskerna innan programmet ens hade sänts, blev det stora rubriker.

Huruvida listan stämmer eller ej är inte bekräftat, och inte heller hur det kan komma sig att kändisarna har läckt i förväg. Det är nämligen ett hårt och omfattande arbete kring produktionen för att förhindra precis sådana situationer, men tydligen inte hårt nog.

Foto: TV4

Annons