Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarnas skarpa vädjan till TV4 – om Soldoktorns vikarie i Nyhetsmorgon

16 jul, 2023, 17:00 

Nu kommer tv-tittarna med en vädjan till kanalen.

Annons

Det är mitten av juli, vilket för många betyder sommarledighet och avkoppling. Men inte för alla, för en hel del innebär sommaren det motsatta – nu är det dags att jobba!

Så är det för läkaren Robel Malki, som ersätter Mikael Sandström i rutan i Nyhetsmorgon. Stora skor att fylla, men nu är tittarnas dom inne.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Robel Malki ersätter Mikael Sandström i Nyhetsmorgon

Robel är läkare och onkolog, alltså cancerspecialist. Och numera alltså tv-stjärna. "Sommardoktorerna" i Nyhetsmorgon kan skifta lite, men den mest återkommande ersättaren har varit ST-läkaren Marcus Olausson.

Men nu är det alltså Robels tur att bistå tv-tittarna med hjälpsamma tips och information. I veckan bjöds han in för att prata om ett ämne som varit på tapeten på sistone: aspartam.

Annons

Ett av våra vanligaste sötningsmedel, som WHO gick ut och kallade för "möjligen cancerframkallande". Eftersom aspartam går att återfinna i det mesta: den sockerfria läsken, tuggummi, sylt och såser blev många oroliga.

Men Robel kommer med lugnande besked:

– Det är helt lugnt, ni behöver inte oroa er. Njut av den där läsken, konstaterar han i Nyhetsmorgon.

Tittarnas vädjan till TV4 – efter inslaget i Nyhetsmorgon

Och Doktor Mikael kan också vara lugn, hans ersättare sköter nämligen jobbet med bravur. I alla fall om du ska tro tittarna i Nyhetsmorgons kommentarsfält på Instagram.

Det är under just det klippet, när Robel pratar om aspartam, som många valt att hylla honom. Och vissa går till och med så långt, att de uppmanar kanalen om att göra honom till ett permanent inslag:

Annons

"Han är så bra! Förklarar lugnt och sakligt. Behåll honom som "tv-doktor"" Skriver en användare som har drygt 30 gillamarkeringar.

"Väldigt bra läkare! Kunnig OCH rolig! Ha med honom fler gånger!" Kommenterar en annan.

Hur länge Mikael har semester vet vi inte, men vi får förmodligen se Robel i rutan några gånger till innan det är tillbaka till rutiner – till tittarnas stora behag alltså!

Foto: TV4

Annons