Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Tittarnas vädjan till SVT – kräver förändring efter händelsen i sändning på julafton

24 dec, 2022, 23:00 
SVT-huset i Stockholm och Babben Larsson

Nu kommer tv-tittarna med ett krav.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Under lördagen var det äntligen upp till bevis. Hur skulle Babben Larsson klara av att axla julvärdsskapet i SVT? Det är ju inga små skor att fylla, och det är ett program som strömmas i nästintill varenda hus på julafton.

Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”Brand logo
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”

Nu är domen inne – och tittarna är överens. Nu kräver de till och med förändring.

Babben Larssons relation till ex-maken – efter kärleksavslöjandet

Ja, att ta sig ann att vara hela Sveriges julvärd på julafton innebär såklart en kompromiss. Istället för att fira jul omringad av familj, är man ju omringad av kameror. För Expressen berättade Babben att hon hade många timmar att vänta i SVT:s hus.

Från åtta på morgonen, till runt tio. Så vad hände egentligen när kamerorna till slut slocknade och väskorna var ihoppackade? Inte mycket.

Annons

– Det är inte läge att försöka klämma in... jag menar, det blir bara tråkigt för någon anhörig att sitta där hela dagen. Nej, det är bättre att fira i lugn och ro på juldagen eller annandagen. Vi har inte riktigt spikat.

När firandet väl går av stapeln berättar Babben att det troligtvis kommer vara hemma hos hennes ex-man. Babben har idag en ny hemlig partner, som till och med är hennes fästman. Men det är inte frågan om någon svartsjuka:

– De är bästa vänner, säger hon till Expressen.

Tittarnas vädjan efter bilderna på Babben Larsson i SVT

Nu kan Babben alltså äntligen fira. Och det med gott samvete – nu är nämligen tittarnas dom inne. Vem som är julvärd i SVT byts ju varje år, och det är nästintill otänkbart att en person får tända ljuset två gånger.

Så var det ju inte på Arne Weises tid – han var ju synonym med julvärdsskapet.

Men kanske blir det ändring på det, i alla fall om du frågar tittarna. Efter Babbens insats i rutan verkar alla tycka samma sak, och i SVTs kommentarsfält vädjar de till kanalen: Låt Babben vara kvar.

Årets julvärd i SVT Babben Larsson i en grön soffa framför en julgran.
Tittarna vill fira jul med Babben varje år.

Vissa går till och med så långt att de kallar henne för "en ny Arne Weise" – det bästa betyget en julvärd kan få! Såhär låter det nämligen från tittarna:

"Du är bäst och vi vill fira tillsammans med dig nästa år också."

"Såååå bra, bästa sen Arne"

"Bästa julvärden! Hon kan få va varje år"

"Babben, bland de bästa värdar, på många många år. Modigt, avspänt och helproffsigt utfört. Skulle gärna vilja ha en repris på det här."

"Härliga Babben. Kom gärna tillbaka nästa år."

"Bästa på länge. Låt henne vara Julvärd länge."

"Bästa julvärd. Hoppas att hon återkommer nästa jul."

"Så jävla bäst. Det gör vi gärna igen nästa jul."

Foto: TT

Annons