Tobias Karlssons kritik mot Let´s Dance - efter händelsen med Kalla: ”Var fantastiskt med Johanna”

25 apr, 2023, 22:00 
AvFelicia Plåt
Tobias, Johanna och Charlotte
Tobias och Charlotte fick byta danspartners under lördagens program av Let´s Dance. Foto: TT

Tobias Karlsson riktar kritik mot Let´s Dance uppläget.

Annons

Årets säsong av Let´s Dance är i full gång och under förra veckan kom produktionen med ett chockartat besked. Kändisarna skulle nämligen byta danspartners mitt under säsongen, vilket många blev oroade för.

Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriär
Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriär

Men det visade sig gå väldigt bra då flera av paren fick höga poäng. Men det nya konceptet blev enbart en engångsgrej då kändisarna får gå tillbaka till sina proffsdansare under nästa program.

Fick höga poäng utan varandra

Ett av paren som tidigare har fått en del kritik är Charlotte Kalla och Tobias Karlsson. Men under parbytet fick de båda höga poäng på egen hand. Vilket fick Tobias att blir hoppfull inför kommande program.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

– Jag vet inte vad som hände, men den här veckan fick ju vi väldigt bra poäng av Tony. Vi fick en nia av Tony, jag och Johanna, och Charlotte fick en åtta. Det går verkligen åt rätt håll. Det finns hopp för framtiden, säger han i den egna podcasten "I säng med Tobias och Gabriel".

Men sedan riktar han kritik mot poäng-upplägget inför kommande program.

Tobias och Charlotte
Charlotte är den första deltagaren som är gravid under Let´s Dance.

Ställdes mot varandra i en duell

Under lördagens program så åkte ingen av deltagarna ut. Utan efter att de nya paren hade dansat delades de upp i två lag som ställdes mot varandra i en duell. Laget som vann duellen fick 12 extra poäng att dela på. Vilket Tobias kritiserar.

Annons

– Nästa år så kanske Let’s dance, TV4 och Mastiff får ta sig en liten tänkare på hur man ska lägga upp det. Vi dansade ju med en ny partner, och den partnern tog ju med sig poängen till nästa vecka. Det var ingen som åkte ut. Så Johanna fick ta med sig våra poäng till nästa vecka, och Charlotte fick ta med sig sina poäng tillbaks till mig. Det spelar inte så stor roll, för det var bara en poängs skillnad, säger Tobias.

Charlotte och Tobias
Tobias ser fram emot att få dansa med Charlotte igen.

"Kämpade i två nummer mot mig själv"

Men då de ska gå tillbaka till sina tidigare danspartners till nästa vecka så var Tobias extrapoäng förgäves, då Charlottes lag förlorade.

– Jag kämpade alltså i två nummer mot mig själv, säger Karlsson och skrattar.

Annons

Han menar även att produktionen borde tänka igenom upplägget till nästa år. Däremot är han taggad på återföreningen med Charlotte.

– Den här veckan ska vi tillägna dansen till någon, och det kommer bli jättefint. Jag är superglad att vara tillbaka igen, det var fantastiskt med Johanna men jag känner att man byggt upp något med någon i 10-12 veckor. Borta bra, men hemma bäst.

Annons